Cartile "Harry Potter", eliminate dintr-o scoala catolica: Blestemele sunt reale si invoca spirite malefice

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 19:02
5995 citiri
Cartile "Harry Potter", eliminate dintr-o scoala catolica: Blestemele sunt reale si invoca spirite malefice
Foto: Facebook Harry Potter

Cartile din seria "Harry Potter" au fost eliminate din biblioteca unei scoli din Nashville, SUA, pastorul institutiei de invatamant sustinand ca utilizarea unor "vraji reale" din volumele autoarei J. K. Rowling poate evoca spiritele rele, potrivit The Guardian.

Conducerea unei scoli private din Nashville a eliminat volumele din seria "Harry Potter" din biblioteca institutiei, argumentand ca s-a recurs la acest gest pentru ca includ "blesteme si vraji reale, care, citite de o persoana, pot evoca spirite rele".

Publicatia locala Tennessean a informat ca pastorul Scolii "Sfantul Edward", responsabila cu educarea copiilor pana la clasa a VIII-a, le-a trimis mesaje parintilor despre povestile autoarei britanice, spunandu-le ca a discutat cu anumiti exorcisti care au recomandat eliminarea cartilor "Harry Potter" din biblioteca.

"Aceste carti prezinta magia ca fiind atat buna, cat si rea, fapt neadevarat, ce reprezinta o inselaciune inteligenta. Blestemele si incantatiile folosite in carti sunt reale si, cand sunt citite de o fiinta umana, risca sa evoce spirite malefice", sustine pastorul Dan Reehil.

Vrajile din cartile publicate intre 1997 si 2007 includ "avada kedavra", blestemul uciderii, "crucio", pe cel al torturii, si "imperio", cel care le permite vrajitorilor sa controleze actiunile celorlalti.

Conform publicatiei Tennessean, cartile s-au aflat pe rafturi pana la sfarsitul mandatului precedent, dar scoala tocmai a deschis o biblioteca din care cartile "Harry Potter" nu mai fac parte.

Cartile au fost cenzurate de unii adepti ai religiei crestine chiar de la publicarea primului volum din serie, in 1997, "Harry Potter si Piatra Filosofala ". Aceasta a devenit, in 1999, cea mai controversata carte din SUA. Volumele "au glorificat magia si ocultismul, generand confuzia copiilor si facandu-i sa incerce sa reproduca vrajile si blestemele despre care citesc", potrivit contestatarilor, informeaza Asociatia Bibliotecilor Americane.

Cartile "Harry Potter" au fost publicate in peste 500 de milioane de copii intre anii 1997 si 2007 si au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe in rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger si Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut incasari totale de 2,39 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#carti Harry Potter interzise exorcist , #religii