Dumnezeu, realitate sau inventie? (I)

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 21:50
11820 citiri
Dumnezeu, realitate sau inventie? (I)
Foto: alicebot.org

Cei care cred cu adevarat in Dumnezeu il considera o faptura reala. Altii sustin ca Dumnezeu este o inventie a mintii oamenilor.

Nu putem dovedi existenta lui Dumnezeu prin simturi: el nu poate fi vazut, auzit sau atins. Cei care ii accepta existenta o fac prtin credinta. Informatiile sunt oferite de Helium.

Existenta lui Dumnezeu, sustin cei credicnsiosi, poate fi dovedita prin ceea ce ne inconjoara, prin lumea in care traim. Este ceea ce se gaseste in Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel : "Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare" (1:20).

Rostul si precizia care au stat la baza creatiei a tot ce exista, inclusiv noi, sunt un alt argument pentru existenta lui Dumnezeu. Putem lua doar cateva exemple bune : structura celulelor care compun corpul uman, ADN-ul, conditiile perfecte care se gasesc pe Pamant, pentru a putea gazdui viata, dar si orbita planetelor in jurul Soarelui.

Insasi existenta Universului este o dovada a existentei a ceva mai maret. Conform celei de-a doua legi a termodinamicii, lucrurile si fiintele nu apar din nimic sau din ceva mai mic.

Din punct de vedere filozofic, intreaga existenta poate fi despartita in doua componente: spirit si materie. Una dintre aceste doua trebuie sa fi existat dintotdeauna. Este mai probabil ca spiritul sa fi creat materia. Spiritul i-a dat omului posibilitatea de a crea si de a se reproduce.

In acelasi timp, omul a putut intelege Universul din jurul lui. Biblia ramane cea mai buna dovada a existentei lui Dumnezeu. Ea a fost creata de Divinitate. Doar astfel pot fi explicate aspecte remarcabile ce o caracterizeaza:

- Unitatea extraordinara a gandirii a 40 de persoane, cu origini diferite (pescari, regi, avocati si pastori) de-a lungul unei perioade de 1.600 de ani.

- Modul remarcabil in care au fost conservate textele care constituie sursa.

- O alta proprietate uimitoare a Bibliei este legata de precizia stiintifica, istorica si profetica ce caracterizeaza textele care o compun.

Citeste, duminica, pe Ziare.com, partea a doua a articolului, care contine argumentele celor care afirma ca Dumnezeu este doar o creatie a mintii umane.

Citește și:
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
#existenta Dumnezeu argumente pro, #existenta Dumnezeu argumente contra , #religii
Comentarii