Dumnezeu, realitate sau inventie? (I)

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 21:50
11786 citiri
Dumnezeu, realitate sau inventie? (I)
Foto: alicebot.org

Cei care cred cu adevarat in Dumnezeu il considera o faptura reala. Altii sustin ca Dumnezeu este o inventie a mintii oamenilor.

Nu putem dovedi existenta lui Dumnezeu prin simturi: el nu poate fi vazut, auzit sau atins. Cei care ii accepta existenta o fac prtin credinta. Informatiile sunt oferite de Helium.

Existenta lui Dumnezeu, sustin cei credicnsiosi, poate fi dovedita prin ceea ce ne inconjoara, prin lumea in care traim. Este ceea ce se gaseste in Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel : "Cele nevazute ale Lui se vad de la facerea lumii, intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie fara cuvant de aparare" (1:20).

Rostul si precizia care au stat la baza creatiei a tot ce exista, inclusiv noi, sunt un alt argument pentru existenta lui Dumnezeu. Putem lua doar cateva exemple bune : structura celulelor care compun corpul uman, ADN-ul, conditiile perfecte care se gasesc pe Pamant, pentru a putea gazdui viata, dar si orbita planetelor in jurul Soarelui.

Insasi existenta Universului este o dovada a existentei a ceva mai maret. Conform celei de-a doua legi a termodinamicii, lucrurile si fiintele nu apar din nimic sau din ceva mai mic.

Din punct de vedere filozofic, intreaga existenta poate fi despartita in doua componente: spirit si materie. Una dintre aceste doua trebuie sa fi existat dintotdeauna. Este mai probabil ca spiritul sa fi creat materia. Spiritul i-a dat omului posibilitatea de a crea si de a se reproduce.

In acelasi timp, omul a putut intelege Universul din jurul lui. Biblia ramane cea mai buna dovada a existentei lui Dumnezeu. Ea a fost creata de Divinitate. Doar astfel pot fi explicate aspecte remarcabile ce o caracterizeaza:

- Unitatea extraordinara a gandirii a 40 de persoane, cu origini diferite (pescari, regi, avocati si pastori) de-a lungul unei perioade de 1.600 de ani.

- Modul remarcabil in care au fost conservate textele care constituie sursa.

- O alta proprietate uimitoare a Bibliei este legata de precizia stiintifica, istorica si profetica ce caracterizeaza textele care o compun.

Citeste, duminica, pe Ziare.com, partea a doua a articolului, care contine argumentele celor care afirma ca Dumnezeu este doar o creatie a mintii umane.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Comentarii