Fragmente din mormantul lui Isus Hristos, expuse la New York

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 17:53
7041 citiri
Fragmente din mormantul lui Isus Hristos, expuse la New York
Foto: metro.co.uk

La New Yprk a fost organizata o expozitie in care se pot vedea fragmente din mormantul lui Iisus Hristos si manuscrisele de la Marea Moarta.

Expozitia gazduieste nu mai putin de 3.000 de obiecte vechi de peste 3.000 de ani, scrie Fox News. Aceasta este una dinrte cele mai mari expozitii de obiecte din Israelul antic organizate vreodata. Manuscrisele au fost aduse pe taram american cu avioane diferite, pentru a preveni disparitia tuturor, in caz de accident.

"Am vrut sa punem laolalta istoria", spune Risa Leavitt Kohn, profesor de istoria religiilor la Universitatea San Diego, SUA. Printre valoroasele obiecte se gasesc fragmente despre care se spune ca ar fi fost luate din mormantul lui Iisus Hristos. Piesa de baza a evenimentului sunt, insa, manuscrisele de la Marea Moarta.

Resturi ale familiei lui Isus?

Acolo se mai gasesc si manuscrise care descriu ingrijorarea oamenilor din acele vremuri. Printre acestea se gasesc lamentatii privind Apocalipsa, ocazionate de distrugerea unor temple si multe texte care nu au fost incluse in Biblie.

Manuscrisele sunt tinute in conditii speciale, deoarece lumina le-ar putea distruge in cazul unei expuneri prea lungi. Unele cutii expuse ar fi fost prezente in mormantul lui Iisus. Ele au chiar inscriptii cu numele Mariei, al lui Iisus si al lui Iosif. Unii specialisti spun ca ele ar fi adapostit ramasitele familiei lui Iisus Hristos.

Secrete si inregistrari video

Este adevarat, in acelasi timp, ca numele respective erau des intalnite in perioada in care a trait Iisus. Expozitia mai ofera vizitatorilor si inregistrari video in care este prezentat procesul migalos de achizionare a manuscriselor de la Marea Moarta.

Ele au fost descoperite de beduinii tribali si au fost cumparate in secret de comerciantii de antichitati. Evenimentul de la New York va dura pana la 15 aprilie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#obiecte Hristos expozitie New York, #manuscrisele marea moarta , #religii