Misterul celor trei magi, elucidat

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 11:39
10662 citiri
Misterul celor trei magi, elucidat
Foto: ABC News

Un text antic numit "Revelatia magilor", care a fost redescoperit recent, prezinta o alta versiune a povestii celor trei magi care au calatorit pana la Bethleem cand s-a nascut Iisus Hristos.

Textul nu a mai fost tradus pana acum, iar expertii in limbi biblice sustin ca este cea mai complexa si ciudata poveste a drumului facut de cei trei magi pana la Betleeem, potrivit ABC News.

Autorul cartii nu este cunoscut, dar povestea este descrisa prin ochii magilor si se pare ca a fost scrisa in urma cu 1.700 de ani, potrivit arhivelor de la Vatican.

Brent Landau, expert in limbi si literatura biblica, a explicat ca textul ii descrie pe cei trei magi ca fiind descendenti ai lui Seth, al treilea fiu al lui Adam si al Evei.

Ei traiau intr-o zona foarte indepartata din est, cunoscuta ca Shir, fiind vorba de actualul teritoriu al Chinei. "Revelatia magilor" arata ca cei trei practicau ritualuri religioase si asteptau ca Steaua de la Bethleem sa apara pe cer.

Povestea tradusa recent este, insa, diferita de cea din Biblie. Astfel, steaua nu doar i-a calauzit pe magi, ci s-a transformat in copilul Iisus si le-a vorbit. "Aceasta este una dintre multe ocazii in care am aparut pentru oamenii de pe Pamant", le-ar fi spus copilul Iisus, ceea ce inseamna ca nu existau religii non-crestine.

Arheologii care studiaza perioada biblica au studiat si drumurile care merg de la Betleem spre est si au descoperit ca printre acestea este si Drumul mirodeniilor, batut de caravane care veneau din est in acea perioada.

Milioane de oameni au vizitat Betleemul de-a lungul secolelor, in vremurile antice calatorii fiind nevoiti sa mearga luni intregi prin desert, asa cum au facut si magii.

Milioane de pelerini inca le merg pe urme in fiecare an pentru a ajunge la locul sfant in care s-a nascut Iisus. Potrivit datelor oficiale ale guvernului israelian, numai in acest an, locul a fost vizitat de 1,4 milioane de oameni.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#magi Betleem, #magi Iisus, #povestea magilor , #religii