Patriarhul Daniel, in Pastorala de Paste: "Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii"

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 23:43

   

Patriarhul Daniel, in Pastorala de Paste: "Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii"
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, vorbeste, in pastorala trimisa de Paste, despre pandemia de coronavoris si modul in care criza sanitara a pus la grea ncercare omenirea.

"Pandemia ne cheama sa pretuim viata si sanatatea noastra, precum si viata si sanatatea semenilor nostri", a transmis PF Daniel, facand apel la rugaciune si sporirea iubirii fata de semenii aflati in suferinta.

"Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii, cand numerosi oameni sunt incercati de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. In aceasta perioada este mare nevoie de rugaciune si de ajutorare frateasca, de apropiere de Dumnezeu si de solidaritate practica intre oameni. Aceste vremuri ne arata cat de fragila este viata omului pe pamant si cat de mare nevoie este de a pastra permanent legatura cu Dumnezeu, Izvorul vietii pamantesti si al vietii ceresti vesnice", a transmis PF Daniel, in Pastorala de Paste.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romanecrede ca "aceasta perioada de criza medicala poate fi transformata intr-o perioada de intarire in credinta, mai ales prin rugaciune si prin sporire a iubirii noastre fata de oamenii aflati in suferinta".

"Totodata, criza medicala sau pandemia ne cheama sa pretuim viata si sanatatea noastra, precum si viata si sanatatea semenilor nostri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care insa trebuie sa le protejam cu multa responsabilitate spirituala si sanitara. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei si An comemorativ al celor adormiti in Domnul - valoarea liturgica si culturala a cimitirelor. In acest sens, suntem chemati sa cultivam mai intens comuniunea fraterna cu romanii din jurul granitelor Romaniei si din diaspora romana", se mai arata in document.

Patriarhul afirma ca cimitirele "sunt locuri de reculegere si de pelerinaj".

"In ele aflam mormintele bunicilor si parintilor nostri, precum si morminte sau monumente funerare ale marilor personalitati nationale, oameni de cultura, de arta, oameni de stiinta, morminte si monumente ale eroilor care s-au jertfit pentru unitatea, libertatea si demnitatea poporului roman, ale eroilor revolutiei romane din decembrie 1989, dar si morminte ale martirilor marturisitori ai lui Hristos Domnul din inchisorile regimului comunist totalitar. Pomenirea celor decedati, cu rugaciune si cu recunostinta, nu este doar o datorie morala a noastra, a tuturor, ci este si un act de sanatate spirituala a sufletului, deoarece numai rugaciunea si recunostinta sunt relatie vie intre suflete, o comuniune spirituala mai tare decat moartea fizica a trupului", a mai afirmat PAtriarhul Daniel.

Acesta a transmis urari si pentru sarbatori: "Dorim ca Sfintele Sarbatori de Pasti sa aduca tuturor romanilor multa sanatate si pace, bucurie si speranta! Cu iubire parinteasca, va adresam tuturor salutul pascal: Hristos a inviat! Adevarat a inviat".
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Alinutza, nu stiu ce a spus Exageratdepreafericitul,
nu sunt foarte interesat de ce spune el, desi sunt ortodox, dar de tine imi place. Ai inventat si tu o molima noua, CORONAVORIS se numeste, si apare in prima propozitie a articolului, cea scrisa ingrosat. Mai departe nu am citit, am inteles ce trebuia si cat trebuia numai din susamintita propozitie. Coronavoris fericit, iti doresc!
MacGigi
rank 5
@darnic. Aveti, cert, dreptate sa observati o eroare de
dactilografie. Dar nu cred ca aveti dreptul sa exagerati. Aveti ocazia sa mai cititi si sa mai comentati pe acest site gratie unora ca aceasta doamna care a mai ramas in redactie.

Comentati ideile, nu persoanele care le exprima.
Si Dumneavoastra, Paste Fericit!
vioslove
rank 1
Ar fi
fost mult mai util si romanii mai fericiti daca Daniel se imploica realmente in apararea bisericii romane pe care o reprezinta si din care are avamtajul si norocul vietii lui.
Sfaturi...le stim. Sa se implice in apararea bisercii ortodoxe romane sa ii confere drepturile care i se cuvin sfintei biserici si slujbasilor ei.
Despre templele sataniste nimic. Nu sint covideli la ei, reguli nimic. Drepturi totale si fara limite.
Poate ca romanii meritau un alt popa mare in tara lor.

Doamne ocroteste i pe romani
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor