Scene din lupta lui Vlad Tepes cu Radu cel Frumos, inspirate de "Urzeala tronurilor", filmate pe Valea Avrigului

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 04:31
7890 citiri
Scene din lupta lui Vlad Tepes cu Radu cel Frumos, inspirate de "Urzeala tronurilor", filmate pe Valea Avrigului
Scena din filmul "Egregora: Comoara pierduta"

Scene din productia "Egregora: Comoara pierduta", in regia lui Andrei Chiriac, despre comoara ascunsa a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii si religii de mult uitate, au fost filmate pe Valea Avrigului, langa Sibiu, acolo unde zeci de cai si cavaleri au invadat zona pentru o batalie.

Productia, care urmareste modelul hollywoodian din "Urzeala tronurilor" sau "Stapanul inelelor", este un film despre o legendara comoara a dacilor.

Filmarile au durat doua zile si au inclus in total 20 actori si cascadori si 15 cai.

Scena filmata are loc in anul 1462, in ultimul an de domnie al lui Vlad Tepes. Dupa ce este tradat, decide sa se retraga in Transilvania, insotit de cativa cavaleri dragoni care i-au ramas fideli. Pe drum, in muntii Fagaras este surprins intr-o ambuscada de cavalerii fratelui sau, Radu cel Frumos. In film, rolul lui Vlad Tepes este interpretat de actorul Daniel Nuta, iar cel al lui Radu cel Frumos de actorul Eduard Trica.

"A fost o secventa grea, care a necesitat multe resurse, dar care a fost filmata cu mare bucurie si implicare din partea echipei. Locul in care am filmat este absolut superb si ma bucur foarte mult ca prin Egregora romanii si strainii vor avea ocazia sa vada Romania in toata splendoarea ei", a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Filmarile au inceput in 2018, iar in final "Egregora" va avea 36 de episoade, impartite in trei serii a cate 12 episoade.

Au fost turnate deja secvente in locuri precum Muntii Piatra Craiului, Cazanele Dunarii, Sfinxul, Pestera Ialomicioara, Valea Obarsiei, Lacul Balea. Regizorul Andrei Chiriac spune ca va include in film foarte multe locuri cu rezonanta din Romania, care ofera peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Rasnov, Sighisoara, Manastirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brasov, Bucuresti etc., astfel incat filmul sa fie in acelasi timp o veritabila promovare a frumusetilor Romaniei. Filmul are nevoie de un buget de 10 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Lovitură de imagine pentru filmul controversat cu Eva Măruță în rol principal
Eva, fiica de 8 ani a cuplului Andra - Cătălin Măruță, este vedeta noului film care a apărut pe piață la începutul anului 2024 și care a ajuns chiar în fruntea box-office-ului românesc....
#Film, #egregora, #Andrei Chiriac, #regizor, #film romanesc , #religii
Comentarii
Poza Covfefe
Covfefe
rank 4