Un regizor roman filmeaza o trilogie in stilul Urzeala tronurilor, bazata pe legendele dacilor reinterpretate

Vineri, 14 August 2020, ora 07:16
8458 citiri
Un regizor roman filmeaza o trilogie in stilul Urzeala tronurilor, bazata pe legendele dacilor reinterpretate
Foto: Captura video "Egregora: Comoara pierduta"

Regizorul Andrei Chiriac filmeaza in aceasta perioada trilogia "Egregora: Comoara pierduta", un film plin de aventura si mister, despre comoara ascunsa a dacilor, lumi antice necunoscute, filosofii si religii de mult uitate.

Productia se filmeaza in unele dintre cele mai frumoase si emblematice locuri din Romania, iar povestea va fi facuta in stilul celebrelor filme Urzeala tronurilor, Stapanul inelelor sau Harry Potter.

Din distributie fac parte deocamdata actori precum Maia Morgenstern, Gelu Nitu, Stefan Velniciuc si Daniel Nuta, dar regizorul promite si alte surprize. Pentru a putea fi finalizat la standarde inalte, filmul are nevoie de o finantare de aproximativ zece milioane de euro.

Filmarile au inceput in 2018, iar in final vor fi 36 de episoade, impartite in trei serii a cate 12 episoade. Au fost turnate deja secvente in locuri precum Muntii Piatra Craiului, Cazanele Dunarii, Sfinxul, Pestera Ialomicioara, Valea Obarsiei Lacul Balea. Regizorul Andrei Chiriac spune ca va include in film toate locurile cu rezonanta din Romania, care ofera peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Rasnov, Sighisoara, Manastirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Brasov, Bucuresti etc., astfel incat filmul sa fie in acelasi timp o veritabila promovare a frumusetilor Romaniei.

"Romania este un izvor nesecat de legende, basme si povesti. Din pacate, in ultimele decenii, povestile si basmele au fost neglijate aproape in totalitate, iar generatiile tinere se orienteaza spre mituri, eroi si legende care apartin altor culturi. Vedem din ce in ce mai des ca filmele bazate pe legende precum << Stapanul Inelelor >>, << Harry Potter >>, << Razboiul Stelelor >> sau << Urzeala tronurilor >> etc, sunt foarte vizionate si apreciate de publicul roman si m-am gandit ca ar fi timpul sa le oferim un film inspirat din legendele si miturile autohtone", a adaugat regizorul Andrei Chiriac.

EGREGORA este calatoria a noua orfani care pornesc intr-o aventura spectaculoasa, cu scopul de a gasi comoara pierduta a regelui Decebal. Pe acest "drum" al provocarilor, copiii vor intalni tot felul de personaje: mentori, inamici si sarlatani. Unul dintre personajele care va aparea in film va fi celebrul domnitor Vlad Tepes. La finalul calatoriei, copiii vor intelege viata asa cum e, cu frumusetile si tristetile ei. Actiunea este inspirata din istoria, miturile si legendele dacilor, transmise romanilor peste generatii.

"Suntem bucurosi sa va invitam sa deveniti parte din calatoria noastra de a gasi comoara pentru ca numai impreuna putem intra in acest "loc sacru si sfant" si numai impreuna, ca fratii, putem recastiga ceea ce s-a pierdut: Egregora", a declarat regizorul Andrei Chiriac.

Conceptul Egregora reprezinta o fiinta psihica emanata din constiinta colectiva - o sete colectiva pentru aventura si mister. Eroii filmului sunt marginalizati ai societatii: au trait experiente traumatizante intr-o lume lipsita de toleranta si au avut de infruntat durerea, violenta si frica. Uniti printr-un vis comun, speranta unei vieti mai bune, acestia vor trece peste toate obstacolele pe care acest gen de calatorie le presupune. Vor descoperi magia minunilor naturii, care se afla ascunsa in vechiul Regat Dacic. De asemenea, vor invata ca numai impreuna, actionand ca fratii, se pot redescoperi si maturiza.

Andrei Chiriac este un regizor roman, care a fost initiat in lumea filmului in Romania, in 1992, la scoala de cascadorie a lui Szobi Cseh, avand cateva aparitii in filme romanesti. A studiat cursuri de regie, scenaristica si film in America, la Scoala de Arte Vizuale din New York. S-a intors in Romania ca student strain pentru a se perfectiona in regie de film la UNATC. Viziunea lui cinematografica este foarte apropiata de cea hollywoodiana. Este cunoscut publicului pentru filmul "Istorii despre Vlad Voievod Draculea" (2015).

Citește și:
Ministrul Educației a demisionat. Sorin Cîmpeanu: ”Sunt omul care construiește, nu care dărâmă”
Ministrul Educației a demisionat. Sorin Cîmpeanu: ”Sunt omul care construiește, nu care dărâmă”
Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară, 29 septembrie, că a demisionat din funcția de ministru al Educației, ”din proprie inițiativă”. În anunțul făcut pe Facebook, Cîmpeanu a...
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii despre o posibilă scumpire a cașcavalului la 100 de lei pe kilogram: ”Nu va ajunge la un asemenea preț”
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că preţul unui kilogram de caşcaval nu va ajunge la 100 de lei, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public în contextul scumpirilor din ultima...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și Fusaiolele de la Tărtăria, că au cea mai veche scriere cunoscută