Adevăruri neștiute despre Nazaret: Legătura cu Iisus Hristos și surpriza din Vechiul Testament VIDEO

Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 04:41
11232 citiri
Adevăruri neștiute despre Nazaret: Legătura cu Iisus Hristos și surpriza din Vechiul Testament VIDEO
Nazaret, orașul natal al lui Iisus Hristos

În partea de nord a Israelului, în Galileea, se află orașul Nazaret situat la 131 de kilometri de Ierusalim, cu o semnificație istorică și religioasă. El deține secrete și lucruri neștiute de mulți oameni din lume. Dacă faptul că Iisus Hristos s-a născut la Nazaret este cunoscut, totuși nu mulți au cunoștință că numele așezării nu este menționat nicăieri în Vechiul Testament.

În ebraică, orașul are denumirea Nazaret, iar în arabă an-Nasira, însă el este un loc de pelerinaj pentru creștini de pe tot mapamondul, potrivit Grunge.

Nazaret este cunoscut la nivel global ca fiind orașul natal al lui Iisus Hristos, așa cum este descris în cele patru Evanghelii ale Noului Testament din Biblie. În schimb, trebuie menționat că numele Nazaret nu apare în Vechiul Testament sau în literatura rabinică.

Acest lucru s-ar putea datora faptului că orașul a fost inițial un sat nesemnificativ și cu o reputație mai puțin favorabilă.

Cele mai timpurii semne ale civilizații de la Nazaret provin dintr-un mormânt funerar, datat cu aproximativ 9.000 de ani în urmă. Dovezile arheologice arată că orașul a fost un centru important pentru cultul local din epoca neolitică, ceea ce indică faptul că el avea deja o valoare religioasă cu milenii înainte de scrierea Noului Testament.

La vremea primelor scrieri creștine, Nazaretul ar fi putut fi un sat cu zeci de oameni sau o așezare modestă cu 2.000 de locuitori, existând ca o suburbie antică a orașului din apropiere, Sepphoris.

Cu toate astea, este foarte posibil ca orașul să nu se fi numit ”Nazaret” pe vremea lui Iisus, deoarece nu există referințe istorice ale acestui nume în sursele iudaice vechi, iar primele care apar sunt din secolul al III-lea d.Hr.

Secretul biblic al distrugerii orașului Sodoma. Evenimentul catastrofal a fost descifrat de experți VIDEO

Nazaret – o istorie tumultoasă

Cum s-a numit orașul înainte de Noul Testament nu se cunoaște până astăzi. Chiar dacă originile Nazaretului sunt misterioase, nu a durat mult până când el a devenit un important loc de pelerinaj pentru creștini.

Orașul a devenit un centru religios datorită faptului că a fost locul natal al lui Iisus Hristos, dar și pentru că aici ar fi existat peștera ”Bunei Vestiri”, unde se spune că un înger i-ar fi spus Mariei, că-l va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Descoperirea care a revoluționat istoria Bibliei: Arheologii, impresionați de Manuscrisele de la Marea Moartă VIDEO

Mai târziu, Nazaretul a fost la cheremul perșilor și arabilor, în secolele care au precedat anul 1099, când a început Cruciada. Controlul cruciaților asupra Nazaretului a durat mai puțin de un secol, iar în 1187, liderul arab Saladin a învins forțele acestora.

Ulterior, aici s-a petrecut un pogrom împotriva creștinilor, iar orașul sfânt a căzut în ruină timp de 400 de ani. În 1620, un grup de franciscani catolici au primit permisiunea de la emir să se întoarcă la Nazaret și să-l reconstruiască.

Astăzi, Nazaretul nu este doar un loc de pelerinaj pentru creștini, ci și o destinație pentru turiștii de toate religiile.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nazaret, #Nazareth, #orasul Nazaret, #Nazaret Israel, #Noul Testament, #Vechiul Testament, #Biblia, #Iisus Hristos , #secret