Astronautii ar putea ajunge pe Marte in stare de hibernare

Marti, 27 August 2013, ora 12:39
3136 citiri
Astronautii ar putea ajunge pe Marte in stare de hibernare
Foto: space.com

Omenirea are ambitia de a stabili o colonie pe planeta Marte. In acest scop, cercetatorii cauta noi modalitati de a-i putea pune intr-o stare de hibernare pe astronauti.

O asemenea tehnica ar face posibila o calatorie catre planeta Marte, ea fiind astfel mai ieftina, mai sigura si usor de abordat de catre astronauti, scrie Space.

O solutie viabila

Unul dintre experti, John Bradford, este de parere ca se poate face o asemenea calatorie catre Marte mai curand decat se preconiza initial. Cu ajutorul tehnologiei actuale, astronautii ar calatori timp de 6-9 luni prin cosmos, fiind greu ca ei sa fie mentinuti intr-o forma fizica si psihica optima in tot acest timp.

Expertii in domeniu cred ca astronautii pot hiberna in timpul unei asemenea calatorii, fara a fi nevoie de o cantitate mare de apa si hrana la bordul navetei. Reducerea greutatii unei navete spatiale ar insemna si imbunatatirea performantelor ei tehnice.

Astfel, ar fi posibil ca astronautii sa se trezeasca abia la destinatie. Motoarele cu propulsie nucleara ar fi mult mai rapide decat cele clasice, insa exista in prezent pericolul ca astronautii sa fie afectati de radiatii. Noua tehnica i-ar proteja inclusiv de acest pericol.

Recordul in stare de hibernare de pana acum - 10 zile

NASA a acordat deja o suma de 100.000 de dolari echipei conduse de Bradford pentru a cerceta aceasta pista. Cercetarea face parte din prima faza a programului denumit NIAC (NASA Innovative Advanced Concepts).

Pana acum, cea mai lunga perioada de timp in care o persoana a stat intr-o asemenea stare este de 10 zile, insa expertii incearca sa gaseasca noi posibilitati pentru a prelungi aceasta limita cat mai mult.

Quarterly Report - Editia 4

Primar din România: ”Suntem speriați de bombe când e vorba de fonduri europene”
Primar din România: ”Suntem speriați de bombe când e vorba de fonduri europene”
Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, a declarat marţi, 21 mai, că ”suntem speriaţi de bombe” când e vorba de fonduri europene. ”Când vine vorba de fonduri europene, cei care scriu...
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea reacționează în cazul jurnalistei care ar fi fost violată de fostul redactor șef al Vice: ”O mărturie șocantă”
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a reacționat în cazul jurnalistei care îl acuză pe fostul redactor șef al publicației Vice că ar fi violat-o în anul 2015. Firea...
#calatorie NASA Marte hibernare, #astronauti hibernare misiune Marte, #astronauti hibernare spatiu , #spatiu