Ziare.com

Big Bang-ul nu a existat! Noua teorie schimba totul despre Univers

de George Titus Albulescu
Miercuri, 11 Decembrie 2013, ora 18:30

   

Big Bang-ul nu a existat! Noua teorie schimba totul despre Univers
Oamenii de stiinta vin cu o noua teorie despre existenta Universului, care o combate pe cea cunoscuta in prezent sub numele de Big Bang. Teoria numita "gravitatia curcubeu" sustine ca Universul nostru nu are nici inceput, nici sfarsit, intinzandu-se la infinit.

Cercetatorii egipteni Adel Awad, Ahmed Farag Ali si Barun Majumder, care si-au publicat lucrarea in Journal of Cosmology and Astroparticle Physics, sustin ca efectul gravitatiei este resimtit in mod diferit de variatele lungimi de unda ale luminii, potrivit Daily Mail.

Daca teoria este corecta, aceasta inseamna ca Universul nostru se intinde intr-un timp infinit si fara niciun punct singular de unde sa fi pornit. Acest scenariu este un rezultat posibil pornindu-se de la teoria "gravitatia curcubeu", o teorie care nu este larg acceptata de fizicieni, desi multi dintre acestia considera ca ea este una interesanta.

Numele teoriei provine de la sugestia ca efectul gravitatiei asupra cosmosului este resimtit in mod diferit de diversele lungimi de unda ale luminii, care pot fi gasite in culorile curcubeului.

Teoria a fost propusa in urma cu 10 ani, intr-o incercare de a reconcilia diferentele dintre teoria relativitatii generale si cea a mecanicii cuantice.

Particulele cosmice diferite resimt diverse concepte spatiu-timp

Cercetatorii actuali sustin ca exista imperfectiuni ale teoriei Big Bang-ului, care arata ca Universul s-a format in urma cu aproximativ 13,8 miliarde de ani, atunci cand un punct de o densitate infinita, cunoscut sub numele de "singularitate" a explodat. Teoria Big Bang a fost formulata pentru prima data de Alexander Friedmann in anul 1922.

"In teoria gravitatiei curcubeu, particulele cu energii diferite vor vedea diverse concepte spatiu-timp, diferite campuri gravitationale", a declarat Adel Awad, de la Centrul de fizica teoretica de la Zewail, Egipt.

Cercetatorii egipteni au descoperit doua inceputuri posibile ale Universului, bazate pe interpretari usor diferite ale consecintelor gravitatiei curcubeului.

Primul s-ar putea formula astfel: daca timpul ar fi dat inapoi, Universul ar deveni unul mai dens, apropiindu-se de o densitate infinita, dar pe care nu ar atinge-o niciodata. In celalalt scenariu, Universul ar fi fost de o densitate imensa extrema, dar finita.

Profesorul Awad sustine ca, in ambele scenarii, urmarind calea materiei si a luminii din Univers, aceasta nu ar provoca un punct mic infinit al originii, cunoscut ca Big Bang.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14656 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Noua,dar nu si ultima.

Noua pe anul acesta,pana apare alta in perioada urmatoare.Deocamdata indepartarea galaxiilor si efectul Doppler nu a fost contrazis de nimeni,si acesta poate fi constatat atat in cazul undelor electromagnetice -invocate in aceasta noua teorie, deci inclusiv lumina,cu tot spectrul de curcubeu,este de necontestat, dar si in cazul undelor elastice,inclusiv sunetul.Oricine poate constata cu usurinta aceasta deplasare spre rosu,care pusa intr-o formulă a deplasării spre roșu gravitaționale, se poate aplica oricărui camp gravitațional staționar și formula deplasării spre roșu cosmologice, se aplică Universului in expansiune din cosmologia Big Bang,formule care nu fost inlaturate de nimeni.

 

Universul este o perceptie a unor organe de simt calibrate dinadins

Acum vreo 20 de ani oamenii de stiinta jurau ca universul nu are mai mult de 4 miliarde de ani - Totul este o bajbaiala relativa, nimeni nu stie exact despre ce este vorba

 

Corect!

Totul e o bajbaială, iar teoriile aste au lipsuri mari. Adevărul este că avem nevoie de eternitate pentru a ințelege parțial miracolul numit univers! Un om din vechime a rezumat foarte profund acestă realitate: El [Dumezeu]a făcut orice lucru frumos la timpul lui. A pus in inima oamenilor chiar si vesnicia, de aceea ei nu vor pătrunde niciodată, de la inceput pană la sfarsit, lucrarea pe care a făcut-o adevăratul Dumnezeu-Eclesiastul 3:11.

mai credibil

Chestia asta cu explozia si cu aparitia vietii la intamplare nu mai prinde demult.
Apropo, stie cineva de explozia vreunui combinat siderurgic? Poate ca din amestecul acela de metale, generat de explozie, sa se fi asamblat vreun ferrari ce poati fi luat moca.

 

gravitatia este monocolora!

se numeste psd-iliescu-nastase efect si se compune din atomi rosii care aluneca spre nesimtire-infinit. tot universul se invirte in jurul usl'amistilor corupti. vor vota in curind si schimbarea legii cimpului gravitational ca sa scape de burti si gusi, ca altfel ei nu pot slabii, caci muncesc prea mult; ponta este big-bangul coruptiei si prostiei mondiale, ba chiar universale; e un goe pus pe facut poze cit mai multe ca sa se dea smecher! e un impostor universal!

 

NU VA TREziti

Dumnezezeu a creat cerurile si pamantul EL nu are inceput si nici sfarsit ,,,,,,, de ce nu credeti aveti ceva pe ochi???

 

Daca teoria numita "gravitatia curcubeu" nu prinde,

...sa asteptam teoria "gravitatia alb-negru".
Ca in cinematografie, dar in sens invers :-))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor