Calcul astronomic: Exista 3.000 de civilizatii extraterestre in Calea Lactee

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 08:14
7239 citiri
Calcul astronomic: Exista 3.000 de civilizatii extraterestre in Calea Lactee

Michael Garrett, directorul Institutului de radioastronomie din Olanda, a facut o declaratie surprinzatoare, afirmand ca in galaxia noastra, Calea Lactee, exista in jur de 3.000 de civilizatii extraterestre, dar sansele noastre de a le intalni sunt foarte mici.

Comentariile astronomului au fost facute in cadrul Congresului International de Astronomie care se desfasoara la Toronto, Canada, potrivit IB Times.

Garret considera ca datele colectate de NASA si de alte agentii spatiale arata ca Pamantul este una dintre cele 40 de miliarde de planete potential locuibile din galaxia noastra.

In plus, se crede ca o alta planeta locuibila se formeza in fiecare an, ceea ce inseamna ca sansa ca o civilizatie extraterestra sa existe este una foarte mare, existand in jur de 3.000 de civilizatii extraterestre in Calea Lactee, conform studiului.

Cu toate acestea, Garrett apreciaza ca din cauza dimensiunii Caii Lactee, trimiterea de semnale si primirea acestora inapoi de la civilizatii avansate, care poseda aceasta tehnologie, este putin probabila in acest moment.

"In medie, te astepti ca aceste civilizatii sa fie separate de cel putin 1.000 de ani-lumina in Calea Lactee. Aceasta este o distanta mare si pentru comunicare avem nevoie de o distanta dubla care trebuie parcursa, astfel incat sa vorbesti despre civilizatii trebuie sa treaca cel putin cateva mii de ani, pentru a avea posibilitatea de a comunica una cu alta", a spus astronomul.

"Noi nu stim cu adevarat intervalele de timp in care civilizatiile persista. Nu vreau sa fiu prea negativist, dar... concluzia mea de baza este ca semnalele SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) vor fi rare in Calea Lactee", a concluzionat Garrett.

Daca Garrett nu se asteapta sa auda de extraterestri in viitorul apropiat, expertii de la SETI sunt mai optimisti.

Astronomul Set Shostak a declarat ca se asteapta sa intre in contact cu extraterestri in urmatorii 20 de ani, datorita progreselor tehnologice.

Citeste si:
Alexandru Rafila, despre relația cu Raed Arafat: „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”
Alexandru Rafila, despre relația cu Raed Arafat: „Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat duminică, 28 noiembrie, că se înţelege instituţional cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi că...
Ciucă și Ciolacu, prezenți la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka
Ciucă și Ciolacu, prezenți la ceremonia de aprindere a primei lumânări de Hanuka
Sărbătoarea Hanuka reprezintă lumină şi biruinţă, iar cei care aprind lumânările de Hanuka sunt împreună pentru a cinsti memoria celor jertfiţi pentru libertate şi unitate, fiind...