Cel mai vechi material de pe Terra e mai batran decat planeta noastra. Cum e posibil

Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 07:44

   

Cel mai vechi material de pe Terra e mai batran decat planeta noastra. Cum e posibil
Cel mai vechi material de pe Pamant a fost descoperit in compozitia unui meteorit. Particule din continutul sau au si 7,5 miliarde de ani.

Meteoritul studiat a cazut pe Terra in anii '60. Acum, in interiorul sau s-au gasit particule de praf cu mult mai vechi decat sistemul nostru solar, arata BBC, citand un raport publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cand stelele mor, particule din interiorul lor sunt aruncate in spatiu. Acestea ajung sa fie incorporate in alte stele, planete, sateliti naturali sau meteoriti. E vorba chiar despre praf de stele, a explicat autorul studiului, Philipp Heck, profesor la Universitatea din Chicago.

40 de astfel de fire sau particule de praf continute de meteoritul Murchison, cazut in Australia, in 1969, au fost analizate de o echipa de cercetatori formata din americani si elvetieni, reiesind faptul ca unele erau vechi de 4,6 - 4,9 miliarde de ani.

Pentru comparatie, Soarele are doar 4,6 miliarde de ani, iar Pamantul 4,5 miliarde de ani.

Una dintre particule s-a dovedit a avea chiar 7,5 miliarde de ani.

Per total, doar 10% dintre particule au mai mult de 5,5 miliarde de ani, iar 60% dintre ele sunt mai tinere, de 4,6 - 4,9 miliarde de ani.

Pana acum, cea mai veche particula analizata nu a depasit varsta de 5,5 miliarde de ani.

Citeste si Terra va fi lovita de mai multi meteoriti. Cat de curand spune NASA ca se va intampla

A.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de8265 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Carrandash
rank 2
pai este simplu ca la mintea cocosului:...
=================
"Cel mai vechi material de pe Terra e mai batran decat planeta noastra. Cum e posibil
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 00:00

Cel mai vechi material de pe Terra e mai batran decat planeta noastra. Cum e posibil

Cel mai vechi material de pe Pamant a fost descoperit in compozitia unui meteorit. Particule din continutul sau au si 7,5 miliarde de ani.

Meteoritul studiat a cazut pe Terra in anii '60. Acum, in interiorul sau s-au gasit particule de praf cu mult mai vechi decat sistemul nostru solar, arata BBC, citand un raport publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences...."
kkopiatoarea ankkutza lu' petrakke de la siursa: Zaire dot kkom
===========================
...ieste ievident ca particolele din meteoritul cazut pe Terra NU sunt de pe Terra finkka iele sunt mai VECHI decat Terra !!!!!!
deci este evident si faptul ca aceste particole NU sunt
"Cel mai vechi material de pe Terra e mai batran decat planeta noastra" cum sustine savanta kkopiatoare ankkutza lu' petrakke deoarece ele au ajuns pe Pamant DE-ABIA in anul
1969 A.D. !!!!!!!
p.s. dar, cum kkopiatoarea ankkutza lu' petrakke nu-i cocos, este normal si de asteptat sa nu mentioneze deloc despre care "National Academy of Sciences" este vorba savanta cioclopedista de la "siursa: Zaire dot kom
Teddy62
rank 5
cu logica asta a ta,
poate ne spui si cum i-ai pacalit pe-aia la examene...sau cit au dat ai tai la profesori...

bucata aia de roca e pe "terra", nu? (n-au adus-o americanii de pe luna...)
articolul vorbeste despre "Cel mai vechi material de pe Terra"...
ce conteaza cind a ajuns? acum 50 de ani sau acum 50,000 de ani, tot aia e....e aici...
pricepusi, tataie?
Carrandash
rank 2
pai nici ai mei n-au dat si nici pe dascali ...
...nu i-am pacalit finca nu se dadeau examene de intrare la scolile profesionale deoarece din grija partidului kkomunist si direkktivilii guvernului regimului demokkrat popular reperist locul meu nu putea fi in scoala medie finca la dosaru' personal scria clar ca sunt copchil de clasa fosta esploatatoare lasata'n fundu' gol de fortzilii revolutionare si dusmana kklasei muncitoare biruitoare. asa ca mai draga si mult iubite teddyschor 62 de ursischorri, iar ai luat plasa cum ai luat si data trecuta cu Limba Tziganeasca.
p.s.
teddyschorr 62 de ursischorri esti o bomboana mishto.
tata
rank 5
Studii si iar
Studii....dar nimeni nu se gandeste ca pamantu nostru se duce de rapa,chiar acum au anuntat ca fumul de la focurile din Australia,vor ajunge in toata lumea.Nu de alta,dar ca sa profitam cu totii de incalzirea globala.Cel putin la noi seceta s-a simtit,in toata splendoare cu temperaturi de 50 de grade si fara un pic de ploaie....si sa mai poti spune ac incalzirea globala,este o gluma......Noi nu mai producem mare lucru,cand vine vorba de mancare,deci depindem de altii.Deci vom cumpara totu cu preturi mari.....care trec peste puterea de cumparare a muritorului,de rand....
Teddy62
rank 5
@ Carrandash Rank user: x4 15.01.2020, 04:21:
acum se explica logica ta de maidan...
si taica-meu a avut o istorie asemanatoare ca a ta...dar el era un om intelept...
tu esti mindru ca te-ai multumit ci ce ti s-a dat...
Carrandash
rank 2
aha, deci tu stii de la inteleptul tau tatic....
teddy...cum a dat dansu' shpaga sa intre in shkkoala puradelul lui mic si cum pe daskkali sa-i fraiereasca tanara odrasla teddyschorrika de origine sanatoasa burghezo muncitoreasca.
p.s.
da bai teddyschorikka,de atata mandrie de ce "mi s-a dat" si de atata ura pentru cei ce totul ne-au luat, am zis pa si pu la toata lumea, si-am zburat. iar ai luat plasa teddyschorrika!
Teddy62
rank 5
degeaba-i zburat daca
mintea ai lasat-o in urma...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor