Cum a trecut asteroidul pe langa Pamant (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 16 Februarie 2013, ora 10:52
9746 citiri
Cum a trecut asteroidul pe langa Pamant (Video)

Asteroidul 2012 DA14 s-a apropiat de noi ... apoi s-a indepartat. Putini i-au observat trecerea, vineri la ora 21.25 - ora Romaniei, la 27.700 de kilometri distanta. Asa cum au aratat astrologii, asteroidul nu s-a ciocnit de Pamant.

Sosirea asteroidului a fost precedata de o ploaie de meteoriti in Rusia, vineri, un eveniment care, spun astronomii, nu are nicio legatura cu 2012 DA14, scrie CNN.

Pasionatii de astronomie din Australia, Asia si Europa de Est au putut vedea cu un telescop sau binoclu trecerea asteroidului. La Observatorul Gingin din Australia, asteroidul a putut fi vazut ca o dunga alba pe cer.

De unde si la ce ora poate fi vazut asteroidul care trece vineri pe langa Terra

Oamenii de stiinta studiaza atat de intens acest corp ceresc, incat ii pot prezice traseul pentru intrec secolul XXI, a aratat Paul Chodas, de la echipa Near Earth Object, de la NASA. Este doar unul din miile de obiecte ceresti ce vor ajunge la un moment dat in vecinatatea Terrei.

Asteroidul de 45 m se apropie de Pamant (Video)

"Sunt multi asteroizi pe care ii urmarim si nu am exclus un impact cu Pamantul inca, insa toti au o probabilitate de impact foarte, foarte mica", spune si Don Yeomans, manager al programului Near-Earth Object al NASA.

Asteroidul de vineri are 45 de metri in lungime, comparativ cu cel care s-a dezintegrat deasupra Rusiei inainte de a cadea pe Pamant, unde a ranit aproximativ 1000 de persoane, care a avut doar 15 metri.

Un obiect de dimensiunea asteroidului 2012 DA14 loveste Pamantul o data la fiecare 1200 de ani, sustine Yeomans.

In apropiere de Pamant, asteroidul avea o viteza de 7,8 kilometri pe secunda, cam de opt ori viteza unui glont care iese dintr-o pusca performanta.

Daca ar fi lovit totusi planeta noastra, ar fi facut-o cu energia a 2,4 megatone de TNT, comparabil cu ce s-a intamplat la Tunguska, in Rusia, in 1908. Acel asteroid a intrat in atmosfera si a explodat, punand la pamant padurea pe o suprafata de 1300 de kilometri patrati, fara a produce un crater.

Citeste si:
Iulian Chifu a fost numit consilier al premierului Nicolae Ciucă
Iulian Chifu a fost numit consilier al premierului Nicolae Ciucă
Iulian Chifu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Decizia a fost publicată miercuri, 8 decembrie, în Monitorul Oficial. Printr-o altă...
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Taxele pentru înmatricularea mașinilor second-hand ar putea fi majorate. Alte măsuri pentru reducerea numărului de mașini poluante
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat miercuri, 8 decembrie, că numărul autoturimelor second-hand nou înmatriculate este în continuare prea mare. Acesta a subliniat că vor fi necesare...