Ziare.com

Cum s-a nascut galaxia Andromeda?

de Anca Serghescu
Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 14:29

   

Cum s-a nascut galaxia Andromeda?
Cea mai apropiata galaxie spiralata de Calea Lactee, Andromeda, s-a nascut cand doua galaxii mai mici s-au ciocnit, au descoperit astronomii.

Acestia sunt de parere ca cele doua galaxii s-au ciocnit in urma cu 9 miliarde de ani, fuzionand ulterior, in urma cu 5,5 miliarde de ani, conform BBC, care citeaza Astrophysical Journal.

O simulare a nasterii acestei galaxii a fost realizata pe computere de inalta performanta la Observatorul Astronomic National din China si la cel din Paris, coordonatorul echipei internationale fiind Francois Hammer, de la Observatorul din Paris.

Acesta a declarat pentru BBC ca in timp ce am detectat galaxii aflate la "marginea" Universului, nu stim foarte multe despre vecinii nostri cosmici.

Cele mai apropiate galaxii sunt in numar de 40, din care Calea Lactee si Andromeda sunt cele mai mari. Pana acum se credea ca galaxia Andromeda este rezultatul unei fuziuni majore.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2625 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PRIN

CEZARIANA ?!?!?!?!?!?!?

 

Oups, Andromeda ???

Galaxia care vine spre noi cu 160.000km/h ???

Cicà depinde de unghiul sub care vine, s-ar putea
sà se ciocneascà si cu noi ...
Sib dacà nu ne ciocnim, o sà batà vantul mai tare
cand trece pe langà noi ???O sà cadà frunzele din
copaci ??? :p :-)))

 

...

Cele mai apropiate galaxii sunt Calea Lactee si Andromeda. Pai si daca Calea Lactee e apropiata de noi, noi in ce galaxie ne aflam? Apoi, ce e aia fuziune? Poate ciocnire, contopire, daca cititi articolul original pe BBC. Articol de 2 bani care nici macar nu spune ce spune articolul original.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor