Ziare.com

Daca exista viata pe Marte, aceasta este sub sol - NASA

de Anca Serghescu
Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 15:27

   

Daca exista viata pe Marte, aceasta este sub sol - NASA
Apa sub forma lichida la suprafata planetei Marte probabil ca nu se mai gaseste de ceva vreme, ceea ce inseamna ca daca pe Planeta Rosie este viata, atunci ea trebuie sa fie sub sol, transmite NASA.

O noua interpretare a datelor anuale de cartografiere a mineralelor, de la mai mult de 350 de situri de pe Marte examinate de sonde europene si ale NASA, sugereaza ca un mediu martian cu apa lichida din abundenta la suprafata a existat doar in episoade scurte.

Acesta noua analiza NASA are implicatii majore in ceea ce priveste studierea vietii pe Marte. Daca apa in stare lichida a existat doar pentru scurte perioade de timp la suprafata martiana, asta nu inseamna ca viata a lipsit cu desavarsire pe Marte, explica Bethany Ehlmann, din cadrul California Institute of Technology.

Cele mai stabile habitate, pe termen lung, par sa se afle sub suprafata martiana, explica specialistul. Pe Pamant, in astfel de locuri ecosistemele sunt foarte active, mai afirma Ehlmann. Mineralele de argila se formeaza in urma interactiunii apei cu rocile, diferite tipuri de minerale de argila derivand din diferite concentratii de apa.

Un alt indicator al vietii pe Planeta Rosie este prezenta unui mineral numit prehnit, care se formeaza la temperaturi mari, sub suprafata solului, in prezenta apei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1718 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este o informatie de o...

...importanta covisitoare!!! Va dati seama? Nu mai trebuie sa cautam viata in cerul sau la suprafata planetei Marte!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor