Ziare.com

Descoperire uimitoare pe Luna: Vom putea locui in adancime?

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 23:51

   

Descoperire uimitoare pe Luna: Vom putea locui in adancime?
O misiune spatiala trimisa de India a facut o descoperire cu totul surprinzatoare pe Luna. Acolo, sustin oamenii de stiinta indieni, ar exista structuri subselenare.

Acestea au fost gasite aproape de ecuatorul Lunii, in zona cunoscuta sub numele de Oceanus Procellarum. Misiunea care a facut descoperirea poarta numele de Chandrayaan, scrie Daily Galaxy.

Aceasta structura gasita in adancime are o lungime de 1,7 km si o latime de 120 de metri, indeajuns de mare incat sa poata gazdui un mini-oras selenar. Cercetatorii indieni au publicat un articol in care detaliaza descoperirea lor surprinzatoare, de ultim moment. Aceasta "asezare" ar fi protejata de radiatii, de impacturile unor meteoriti, de praf si de temperaturile extreme. Astfel de factori complica mult planurile unor asezari umane pe care le-am putea construi acolo.

Temperatura constanta in structura subselenara ar fi de -20 de grade Celsius. Spre deosebire de acest mediu protector, temperatura de la suprafata este variabila, osciland intre 130 de grade Celsius si -180 de grade Celsius in alternanta noapte-zi. In plus, viitorii exploratori nu vor mai fi nevoiti sa isi construiasca singuri un adapost pe Luna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4284 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O "misiune" spatiala trimisa de India???!

care misiune???? povestile stiintifico-fantastice din anii 50', '60, erau mai realiste decat galeriile de sobolani fara lumina soarelui din acest articol! Cine ar trai sub Terra fara lumina Soarelui, daramita sub scoarta Lunii???! Articol tipic Ziare.com..... Cum puteti cautiona aberatiile astea?!

 

@antim: India, nu e nici o greseala.

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Space_Research_Organisation

Intre timp, din saracia noastra, noi romanii mai construim o catedrala de o juma' de miliard de euro!

foarte buna observatia cu catedrala

as adauga doar ca nu noi romanii o construim, ci slugile ocupantilor care ne fura permanent de peste 20 de ani. Astept actiuni ca in tarile arabe pentru a putea sa ne recastigam libertatea si sa-i starpim pe toti cei care au jefuit tara in interesul lor si al stapanilor lor.

Iar sectantii iheu-teleorman (tr2006)

Comentariile lor sunt invariabile !)Ciungul-simbolul lor) iti ofera painea cea de toate zilele 2)Orbul te indruma pe calea cea buna 3)Nebunul ne va da intelepciune 4)Intunericul iti va da lumina.
Cum aud de spirit sau de o activitate spirituala fug ca necuratul de tamaie.
Ce legatura este intre ce comenteaza el si misiunea spatiala indiana,numai mintile lor intune4cate pot stabili.
Indiferent despre ce se discuta (de la retete culinare la navete spatiale) isi fac propaganda lor de creiere spalate de niste americani rataciti.

@antim

au un program spatial foarte ambitios , cursa pentru luna e pentru hidrogenul greu (tritiu) care se gaseseste in abundenta acolo si care va fi combustibilul pentru viitoarele centrale atomice bazate pe fuziune .

Hidrogenul greu

Prin hidrogen greu se intelege de obicei izotopul de hidrogen deuteriu cu masa atomica 2. Tritiu are masa atomica 3 , este un izotop radioactiv si i se spune uneori hidrogen supergreu.

heliu 3

heliu 3

Pentru Dan Ionescu

Nu trebuie sa confundam numarul atomic care reprezinta numarul de protoni din nucleu si identifica un element chimic cu masa atomica , care reprezinta suma dintre protoni si neutroni. Izotopii unui element au acelasi numar de protoni si numar diferit de neutroni. La hidrogen izotopul principal nu are neutroni in nucleu, deuteriul are 1 si tritiul 2.
Heliul are are numar atomic 2 si masa 4. Este alt elemetn chimic decat hidrogenul.

Bravo, India!

Uimitor! Existenta acelor caverne nu este surprinzatoare, toate corpurile ceresti sunt, probabil, neomogene. Dar faptul ca formatiunea a fost localizata concret si ca tocmai indienii, care sunt incepatori, au facut o asemenea descoperire, este uimitor! Sau, or fi stiind si rusii sau americanii, dar sunt prea egoisti si ascund?
Au fost oameni pe luna, sau doar roboti?

 

Mai lasati scenariile astea conspirationiste (americanii si rusii stiu ceva si nune spun...)!

In al doilea rind, de unde ai dedus ca indienii sint incepatori si ce semnificatie are asta? S-a intimplat ca au colectat date care sint relevante pentru acest caz.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor