Exista o super-civilizatie extraterestra?

Duminica, 01 Mai 2011, ora 15:37
8383 citiri
Exista o super-civilizatie extraterestra?

Ii cautam de mult timp pe extraterestri si nu ii gasim. Singuratatea oamenilor in Univers este cel putin ciudata. S-ar putea ca ei sa fie mai usor de gasit decat se credea.

Un specialist in domeniu, Clement Vidal, de la Universitatea din Bruxelles, afirma ca este foarte probabil sa existe extraterestri. Universul este atat de vechi, incat este posibil ca in el sa se gaseasca civilizatii cu miliarde de ani mai avansate decat noi, scrie Discovery News.

Extraterestrii ar fi putut evolua cu mult dincolo de natura noastra biologica. Exista si o clasificare a unor astfel de super-civilizatii, facuta in 1964 de astrofizicianul rus Nikolai Kardashev: tipul 1 ar folosi resursele energetice ale planetei la scara larga, asa cum fac oamenii; tipul 2 ar folosi de 10 miliarde de ori mai multa energie prin captarea ei de la steaua-mama; tipul 3 ar putea capta energia unei intregi galaxii.

Vanatori de gauri negre?

Gaurile negre ar putea fi si ele vanate pentru energia lor de astfel de civilizatii extrem de evoluate. Aceste structuri misterioase din Univers sunt foarte eficiente in transformarea masei in energie, mult mai eficiente decat stelele.

Oamenii pot controla atomii cu ajutorul nanotehnologiei. Insa, extraterestrii avansati ar putea controla particulele elementare si chiar structura spatiu-timpului.

Mai mult, avand la dispozitie o astfel de tehnologie, ei isi pot construi singuri gauri negre. Acestea pot fi folosite pentru a propulsa navetele spatiale si chiar pentru a calatori in timp. Poate ca, descoperind o gaura neagra artificiala, vom putea da de urma unor astfel de civilizatii extraterestre.

Citeste si:
NASA urmărește OZN-urile: Întorsătură privind existența extratereștrilor VIDEO
NASA urmărește OZN-urile: Întorsătură privind existența extratereștrilor VIDEO
Agenția Spațială NASA din Statele Unite a luat o decizie surprinzătoare în premieră în istoria sa, aceea de a urmări OZN-urile și de a cerceta existența extratereștrilor. Asta după ce...
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...