Geneza, confirmata de Teoria Big Bang?

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 09:41
8087 citiri
Geneza, confirmata de Teoria Big Bang?
Foto: livescience.com

La inceput, Teoria Big Bang a fost vehement respinsa. Cei care sustineau aceasta teorie stiau, insa, ca acea mare explozie de la inceputul lumii trebuia sa fi lasat in urma cateva indicii.

Este asemenea unei sobe care produce caldura, pe care noi o simtim. La fel s-a intamplat si cu Big Bang-ul, conform unui articol apartinand lui Perry Marshall si gazduit de CosmicFingerprints.

Caldura emanata de Big Bang trebuie sa se regaseasca in intregul Univers. In anul 1965, doi fizicieni de la laboratoarele Bell din New Jersey, SUA, au gasit din intamplare ceea ce a ramas in urma Big Bang-ului. Cei doi, Arno Penzias si Robert Wilson, incercau sa regleze o antena radio foarte performanta.

Totusi, un sunet enervant persista, exasperandu-i pe cei doi cercetatori. Oriunde indreptau antena, captau acel sunet straniu. Sunetul specific fusese anticipat in detaliu de unii astronomi si nu a durat mult pana ca ei sa isi dea seama ca tocmai gasisera urmele Big Bang-ului. Bineinteles, dupa o serie de experimente si masuratori, concluzia a fost aceeasi. Pana in acel moment, teoria fusese considerata nebuneasca.

Intr-un interviu, Penzias explica de ce Teoria Big Bang fusese considerata o nebunie. El considera ca fizicienii tind sa explice Universul in feluri care sa nu necesite explicatii. Mai degraba acceptate de stiinta sunt teoriile care nu necesita multe detalii si argumente, considera el.

"Acesta ar fi singurul mod de a face stiinta sa progreseze. Teoria alternativa, cum ca Universul este etern, a fost una neacceptata de oameni", mai declara el. Penzias si Wilson au castigat Premiul Nobel pentru descoperirea acestei radiatii care demonstra existenta Big Bang-ului primordial.

Referitor la intrebarea daca exista un Creator, Wilson spunea ca, in mod cert, exista ceva care le-a creat pe toate. Pentru cei credinciosi, aceasta ar fi singura explicatie care se potriveste cu Geneza.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Geneza Dumnezeu, #big bang teorie, #fizica stiinta radiatie, #Arno Penzias Robert Wilson, #castigatori Nobel , #spatiu
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
"Acesta ar fi singurul mod de a face stiinta sa NU progreseze."