Imagini NASA incredibile ale gaurilor negre (Galerie foto)

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 15:12
19966 citiri
Imagini NASA incredibile ale gaurilor negre (Galerie foto)
Foto: faraday

Gaurile negre reprezinta cele mai misterioase obiecte din univers. Imaginile captate de NASA sunt incredibile si fascinante pentru mintea umana.

Gaurile negre sunt printre cele mai puternice si misterioase obiecte din univers - ceea ce este lasat in urma, dupa ce o stea ajunge in ultimul stadiu de evolutie. NASA a realizat mai multe imagini dramatice, a ceea ce se crede a fi gauri negre din spatiu, informeaza MotherNatureNetwork.

Misterul universal

Aceasta este o imagine de la Chandra X-Ray Observatory, imagine din apropierea galaxiei Centaurus A. Ea arata efectele unei masive gauri negre, in interiorul unei galaxii.

Nasterea unei gauri neagre

NASA a anuntat recent ca pentru prima data, o gaura neagra "s-a nascut" dintr-o stea, care explodeaza intr-o galaxie vecina. In relatarea de la Discovery News se arata ca "noua gaura neagra este situata in galaxia M-100, care este la o distanta de 50 de milioane de ani lumina de Pamant". NASA este incantata deoarece acum stie "data nasterii" exacta a gaurii negre, care permite expertilor s-o studieze, ca niciodata pana acum.

Cap la cap

Oamenii de stiinta cred ca gaurile negre exista in functie de determinarile stabilite prin teoria relativitatii a lui Einstein. Expertii aplica gravitatii teoria lui Einstein pentru a determina gravitatia imensa pe care o exercita o gaura neagra. In aceasta imagine, informatia de la Observatorul Chandra X-Ray este combinata cu imaginile de la telescopul Hubble. NASA crede ca, aceste doua gauri negre sunt in spirala si au fost asa de 30 de ani. NASA considera ca acestea vor deveni, in cele din urma, o gaura neagra mare.

Capteaza gaz

Imaginea arata o gaura neagra tragand gaz dintr-o stea alaturata. NASA subliniaza ca gaurile negre pot fi la fel de mici ca un atom sau de un miliard de ori mai mari ca Soarele nostru.

Explozie de stele

Imaginea ne prezinta un quasar, care este o imensa gaura neagra, inconjurata de material in forma de roti concentrice. Acest quasar exista in centrul unei galaxii.

Un micro quasar

Aceasta imagine ne arata un "micro quasar", care este considerat a fi o gaura neagra, avand aceeasi masa ca o stea.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#gauri negre nasa, #imagini NASA Hubble, #obiecte misterioase , #spatiu