Iti permiti sa cumperi o planeta? Afla cat costa Pamantul!

Marti, 08 Februarie 2011, ora 14:54
9172 citiri
Iti permiti sa cumperi o planeta? Afla cat costa Pamantul!
Foto: Oklo.org

Valoarea planetelor poate fi acum evaluata exact si transformata in dolari sau euro, gratie unei ecuatii matematice inedite, create de astrofizicianul Greg Laughlin, de la Universitatea din California, Santa Cruz.

Pe baza acestui calcul complex, pot fi stabilite preturile planetelor din sistemul nostru solar, dar si ale celor indepartate, descoperite recent cu ajutorul radiotelescopului Kepler, scrie Laughlin, pe blogul sau, Oklo.org.

Astfel, Pamantul costa cinci milioane de miliarde de dolari, valoarea planetei noastre echivaland cu PIB-ul pe 100 de ani al lumii intregi.

In calculele sale, cercetatorul american foloseste date de mecanica celesta, tinand cont, printre altele, de masa planetei, sistemul stelar din care face parte, raza planetei, temperatura de la suprafata ei si perioada de revolutie in jurul stelei.

Cu cat masa planetei este mai apropiata de cea a Terrei, valoarea sa creste. De asemenea, pretul unei planete va creste si in functie de momentul in care a fost descoperita.

Astfel, Marte valoreaza doar 14.000 de dolari, in timp ce Gliese 581c costa 160 de dolari, desi sora ei geamana ar avea o valoare de 60.000 de dolari.

Planetele foarte indepartate si radical diferite de Pamant pot costa chiar mai putin de 10 dolari.

In aceste conditii, putem considera ca astrofizica incepe deja sa considere planetele o marfa ce ar putea fi tranzactionata.

Cu toate acestea, valorile calculate sunt pur teoretice, iar unii cercetatori sustin ca ar fi si mai utila o formula care sa calculeze valoarea unei planete pentru civilizatia umana, tinand cont si de costurile cu deplasarea si exploatarea acesteia de catre pamanteni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#ecuatie valoare planeta, #calcul pret planeta, #pret planeta Pamant, #descoperiri Kepler , #spatiu
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Felix-Patriciu-SOV pot cumpara toata Calea Lactee!!!