Loveste Pamantul cu un asteroid!

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 15:34

   

Loveste Pamantul cu un asteroid!
In urma unui grant NASA din 2005, oamenii de stiinta de la Universitatea din Arizona au realizat primul program pe computer care simuleaza impactul unui asteroid cu Terra.

Softul permite oricarei persoane interesate sa vizualizeze impactul unui asteroid cu Pamantul, scrie DailyMail.

Impactul asteroizilor si cometelor cu Pamantul a jucat un rol major in istoria geologica si biologica a planetei albastre. Este acceptata pe deplin ipoteza conform careia impactul Terrei cu corp ceresc care ar produce evenimente catastrofale urmand extinctii biologice se produce cu o ciclicitate de aproximativ 65 milioane de ani.

Astfel, comunitatea stiintifica internationala si populatia Terrei sunt interesate de acest tip de amenintare la adresa civilizatiei cu impact major asupra mediului.

Bazat pe calcule stiintifice solide, de fizica si astrofizica, softul poate modela impactul unui corp ceresc cu Pamantul, calculand si inaltimea valurilor tsunami in cazul in care impactul are loc cu oceanul planetar.

Programul "Impactul cu Pamantul; Efecte", realizat de cercetatorii americani ofera o metoda simpla regionala de estimare a consecintelor asupra mediului in cazul coleziunii Pamantului cu un asteroid.

Programul a fost testat si verificat in cazul craterelor formate si descoperite in SUA, Siberia (Tunguska, 1908), craterul Ries din Germania si craterul format in Mexic.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de3321 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
cobra
rank 2
Un asterioid de 800 m va lovi Antartica in 2012
- Un asteroid urias, pericolul major pentru stratul de ozon... Planurile de urgenta ale SUA...Congresul american a primit o scrisoare in acest sens din partea consilierului pe probleme de stiinta al Casei Albe:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/11/un-asterioid-de-800-m-va-lovi-antartica.html
Mos bazil
rank 5
"calculeaza" cumva si ......
cati mai raman?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor