Lumea noastra face parte din Universuri paralele? (Video)

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 14:23
5181 citiri
Lumea noastra face parte din Universuri paralele? (Video)
Foto: messagetoeagle

Oamenii de stiinta au descoperit pentru prima data existenta unor Universuri paralele, practic niste bule cosmice, care se ciocnesc in timp si in spatiu. Cercetarile acestui multiunivers sunt efectuate de catre fizicieni de la universitati din Marea Britanie.

Ideea ca Universul nostru ar putea fi o mica parte dintr-un ansamblu vast al altor Universuri, care fac impreuna un "multiunivers" a fost tratata cu seriozitate de catre fizicieni, dar pana acum a ramas in domeniul teoriei, fara a exista teste experimentale, sustine Message To Eagle.

Asta s-ar putea schimba acum, cand o echipa de oameni de stiinta au descoperit dovezi ale altor Universuri, precum si faptul ca lumea noastra se afla intr-o "bula" de spatiu si timp.

"Ar fi uimitor sa putem sa demonstram ca am avut un contact fizic cu un alt Univers", a spus George Efstathiou de la Universitatea Cambridge.

Teoria care invoca aceste bule ale Universului este o teorie numita oficial "inflatia eterna". Conform acestei teorii, asemenea Universuri se ciocnesc intre ele tot timpul.

"Am auzit despre acest multiunivers de ani de zile si niciodata nu l-am luat in serios, deoarece nu am crezut, din lipsa dovezilor. Am fost uimit de ideea de a testa toate aceste Universuri", a spus dr. Hiranya Peiris, de la Universitatea din Londra.

Peiris si colegii sai lucreaza la cercetarea acestor Universuri. Ele pot arata ca un model al radiatiilor cosmice de fond (CMB). Echipa de cercetatori a propus pentru prima data aceasta amprenta cosmica sub forma de disc intr-o lucrare publicata in Physical Review Letters.

Ei s-au folosit de un program de calculator care a cautat in mod automat aceste discuri. Rezultatele cercetarilor au dezvaluit ca in anumite regiuni exista amprentele unor bule de Univers.

In ciuda acestor rezultate interesante, dr. Peiris a spus ca deocamdata nu trebuie sa tragem concluzii. Este nevoie de mai multa cercetare stiintifica pentru a fi siguri de gasirea dovezilor existentei multiuniversului.

Gasirea a patru modele circulare nu poate conduce la o probabilitate corecta pentru intregul cer. Datele furnizate de telescopul Planck, care este conceput pentru a studia radiatiile cosmice de fond, va reliefa mai pregnant ideea multiuniversului sau va infirma aceasta teorie.

"Prima incercare serioasa de a cauta ceva de genul acesta este un lucru extrem de interesant", a spus George Efstathiou, directorul Institutului de cosmologie Kavli, din cadrul Universitatii Cambridge.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#existenta universuri paralele video, #teorie multiunivers, #bule cosmice spatiu timp, #contact fizic alt Univers, #teorie fizica inflatia eterna , #spatiu
Comentarii