Ziare.com

Luna contine apa adusa de comete

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 17:49

   

Luna contine apa adusa de comete
Satelitul natural al Pamantului, Luna, contine resurse importante de apa, conform ultimelor descoperiri date publicitatii de NASA si ESA.

Astrofizicianul James Greenwood de la Universitatea Westleyan din Statele Unite emite ideea conform careia o parte din cantitatea totala de apa de pe Luna provine de la ciocnirea sa imediat dupa formare cu comete.

Studiul publicat pe Nature s-a bazat pe analiza rocilor selenare colectate de americani in timpul misiunilor Apollo, echipa de cercetatori americani descoperind urme de apa intr-un mineral, atunci cand i-au analizat compozitia. Ei au studiat rapoartele dintre hidrogen si deuterium, obtinand astfel informatii despre originea apei.

Proportiile relative dintre compusii apei le-au permis sa indentifice aceleasi rapoarte in cazul resturilor provenite de la trei comete renumite: Hale, Hyakutake si Halley.

In opinia specialistilor, fenomenul expulzarii si impactul cu o cometa ar fi avut loc in urma cu aproximativ 4,5 miliarde de ani. Astfel, teoria formarii Lunii din resturile scoartei terestre in urma coliziunii Pamantului cu o alta planeta incepe sa prinda consistenta.

Citeste mai multe despre sursa apa Luna Luna coliziune comete
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 896 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor