Ziare.com

Luna si misterele care o inconjoara

Marti, 05 Iulie 2011, ora 09:41

   

Luna si misterele care o inconjoara
Luna este invaluita inca in multe mistere, care ne definesc si pe noi. Satelitul noastru natural este corpul ceresc cel mai apropiat de Terra. Oamenii inca studiaza fragmentele de roca luate de pe Luna cu cateva zeci de ani in urma.

Cum a ajuns Luna acolo?

Toate culturile lumii s-au ocupat de misterul care a inconjurat dintotdeauna Luna, informeaza Space. Astazi cunoastem mult mai multe lucruri decat in trecut, datorita avansului tehnologic. Ea a ajuns acolo din cauza impactului unui corp ceresc de marimea planetei Marte cu Terra. Materialul propulsat in spatiu s-a grupat intr-o sfera, care a devenit Luna.

Acel corp ceresc cat Marte a primit numele de Theia. Este posibil ca el sa fi lasat unele urme, dar oamenii de stiinta nu le-au descoperit inca. In plus, apa inghetata de pe Luna nu este un argument in favoarea acestei teorii.

Apa de pe Luna

Cu cate este studiata mai mult, cu atat mai multa apa inghetata este gasita pe Luna. Studiile arata ca interiorul acesteia este mai umed decat se credea. Apa ar fi fost dusa acolo de unele comete.

De ce vedem doar o emisfera a Lunii?

Doar o emisfera a Lunii este indreptata spre Pamant. Exista si o "parte intunecata" a Lunii, care prezinta mult mai multe cratere. Acea parte este mai expusa spatiului si pericolelor care vin de acolo.

Cheia existentei noastre?

Luna are doar un sfert din diametrul Terrei si mai mult de 1% din masa planetei noastre. Ea ar fi putut avea un impact deosebit asupra vietii pe Pamant, cu influentarea elementelor-cheie, acum 3 miliarde de ani.

Oamenii de stiinta se intreaba daca nu cumva alte planete precum a noastra au nevoie de sateliti naturali la fel de mari pentru a putea gazdui viata. Marte, de exemplu, are doi sateliti naturali mici. Ei ar fi doar doi asteroizi "capturati" de aceasta planeta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4350 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum a ajuns luna acolo ?

Luna este acolo pentru ca face parte dintr-un sistem,sistem planetar,solar etc.sisteme organizate ierarhic.Exista o structura ierarhizata de tip arbore in care nivelele incep de la radacina la ultimele dimensiuni.Toata aceasta structurare a UNIVERSULUI,unde Luna isi are propriul loc si rol,se datoreaza faptului ca exista o INTELIGENTA ABSOLUTA=DUMNEZEU care a stabilit acest fapt.Legea de conservare a inteligentei afirmă: "O inteligentă apare la capătul unui program de evolutie biologică, dacă la originea Informatiei Primordiale a existat O INTELIGENTA DE ORDIN SUPERIOR care a introdus in programul universal această potentă."

 

?

Vedem doar "o emisferă" a Lunii deoarece perioada de rotație a Lunii este egală cu cea de revoluție in jurul Pămantului, astfel incat Luna ne arată mereu aceeași față.E greu sa ințelegi, nu e asa?
Astea sunt fițuicile tale de la bac?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor