Misterioasa sfera de foc pe cerul Statelor Unite (Video)

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 11:58
5425 citiri
Misterioasa sfera de foc pe cerul Statelor Unite (Video)
Foto: findalismonkeyinthemiddle

O minge de foc a traversat cerul din sud-vestul Statelor Unite. Obiectul luminos a fost probabil un meteorit, care s-a aprins la intrarea in atmosfera terestra.

O sfera de lumina a aparut pe cerul din sud-vestul Statelor Unite, starnind curiozitatea mass-media. Misterioasa lumina se pare ca a fost un meteorit, ca o minge de foc, potrivit unui purtator de cuvant al NASA, informeaza CNN.

"Este o aparitie rara si interesanta pentru oamenii care au privit cerul miercuri seara", a declarat Veronica McGregor, purtatoarea de cuvant de la NASA Jet Propulsion Laboratory.

Fenomenul a devenit un subiect fierbinte pe mai multe site-uri si pe retelele de socializare. "Milioane de oameni au fost foarte norocosi sa vada o asemena minge de foc", a spus McGregor.

Ea a declarat pentru CNN ca obiectul vazut pe cer a fost probabil de marimea unei mingi de baschet, bazandu-se pe raportarile martorilor care au instiintat politia si care au fost postate si pe Internet.

Se pare ca sfera de foc a fost o bucata dintr-un asteroid, care a devenit meteorit atunci cand a intrat in atmosfera. Probabil ca acesta s-a dezintegrat pana cand a ajuns la sol.

"Oamenii au raportat ca au vazut un obiect luminous care a traversat cerul de la vest la est. Este rezonabil sa spunem ca acesta a fost probabil un meteorit", a declarat Curt Kaplan, de la Centrul National de Meteorologie.

#sfera foc SUA video, #meteorit statele unite video, #sfera lumina video, #aparitie misterioasa video , #spatiu