Ziare.com

NASA face pregatiri intense pentru intalnirea cu extraterestri (Video)

de George Titus Albulescu
Marti, 23 Septembrie 2014, ora 20:30

   

NASA face pregatiri intense pentru intalnirea cu extraterestri (Video)
Descoperirea vietii extraterestre reprezinta un vis al omenirii, iar acum este doar o chestiune de timp pana la indeplinirea acestuia. NASA face pregatiri pentru aceasta clipa, indiferent daca este vorba doar de niste microorganisme sau de fiinte inteligente.

Cu cateva zile in urma, NASA a organizat la Washington, impreuna cu Biblioteca Congresului, o reuniune de doua zile intitulata "Pregatirea pentru descoperire", unde au fost invitati oameni de stiinta, istorici, filosofi si teologi din intreaga lume, potrivit Huffington Post.

Desi investigarea vietii extraterestre este ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan, totusi datorita telescopului spatial Hubble al NASA au fost descoperite mai mult de 1.400 de planete, dincolo de Pamant.

Agenda simpozionului a incercat sa exploreze modul in care ne pregatim pentru descoperirea inevitabila a vietii extraterestre.

"Studiem toate scenariile referitoare la gasirea vietii. Daca descoperim microbi, este ceva. Daca gasim inteligenta, este diferit. In cazul in care ei comunica, este cu totul altceva si in functie de ceea ce spun, este o alta problema", a declarat Samuel Dick, fostul istoric sef de la NASA.

"Ideea nu este sa asteptam pana cand vom face o descoperire, ci trebuie sa incercam si sa pregatim publicul pentru implicatiile pe care le-ar putea avea o astfel de descoperire.

Oamenii considera ca este mult mai probabil acum ca vom descoperi ceva - probabil niste microbi prima data si poate inteligenta, mai tarziu", a explicat Dick.

"Trebuie sa existe libertatea de a face stiinta. Sa fii un om de stiinta valoros inseamna sa admiti ca niciodata nu stim tot adevarul. Exista intotdeauna loc pentru a invata mai mult", a spus Guy Consolmagno, astronomul Vaticanului.

"Numarul lumilor locuibile din galaxia noastra este cu siguranta de ordinul zecilor de miliarde, minim, ca sa nu mai vorbim si de Luni", a spus Seth Shostak, astronom de la Institutul SETI din California.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, ie bine casa sa pregateasca, casa nu zica estraterestrii

ca suntem neam da traista si nu stim casai omenim !

SA TRAITI !

P.S. NASA face pregatiri intense pentru intalnirea cu extraterestri

 

Chiar propunem NASA sa se faca si niste schimburi de experienta

cu extraterestri, iar de pe Pamant sa fie trimisi toate soiurile de oameni. Ar putea merge acolo Gigi Becali, care ar putea infiinta o colonie de oi pe o planeta locuibila.

 

Totuși, n-ar fi bine să-i primim in vizită, că nu se știe cat de pă

duchioși sau nehaliți pot fi, așa că mai bine să dăm noi năvală peste ei!

 

Nonpulitikon

Ma tu esti romanul de tip nou,brinza in desaga ai? Opinci in picioare ai,ceaunul de mamaliga il ai? Ai ai?
No bine,tata spor la drum!:))

Oamenii aceia nu vor decat sa aiba de lucru

Obiectul muncii. Sa faca ceva, pentru care sa primeasca niste fonduri, chiar daca ceea ce fac nu va folosi niciodata la nimic.

 

Daca nu merge ,

mai plimba un tub de corega , sa-i astepti zambind .

Un vis al omenirii care sperăm să nu devină un cosmar,

chiar si dacă ar fi vorba de microbi.
Văd că nu ne pregătim deloc pentru intalnirea cu extraterestri de altă natură, poate energetici, poate macrocosmici...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor