NASA face pregatiri intense pentru intalnirea cu extraterestri (Video)

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 20:30
8331 citiri
NASA face pregatiri intense pentru intalnirea cu extraterestri (Video)

Descoperirea vietii extraterestre reprezinta un vis al omenirii, iar acum este doar o chestiune de timp pana la indeplinirea acestuia. NASA face pregatiri pentru aceasta clipa, indiferent daca este vorba doar de niste microorganisme sau de fiinte inteligente.

Cu cateva zile in urma, NASA a organizat la Washington, impreuna cu Biblioteca Congresului, o reuniune de doua zile intitulata "Pregatirea pentru descoperire", unde au fost invitati oameni de stiinta, istorici, filosofi si teologi din intreaga lume, potrivit Huffington Post.

Desi investigarea vietii extraterestre este ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan, totusi datorita telescopului spatial Hubble al NASA au fost descoperite mai mult de 1.400 de planete, dincolo de Pamant.

Agenda simpozionului a incercat sa exploreze modul in care ne pregatim pentru descoperirea inevitabila a vietii extraterestre.

"Studiem toate scenariile referitoare la gasirea vietii. Daca descoperim microbi, este ceva. Daca gasim inteligenta, este diferit. In cazul in care ei comunica, este cu totul altceva si in functie de ceea ce spun, este o alta problema", a declarat Samuel Dick, fostul istoric sef de la NASA.

"Ideea nu este sa asteptam pana cand vom face o descoperire, ci trebuie sa incercam si sa pregatim publicul pentru implicatiile pe care le-ar putea avea o astfel de descoperire.

Oamenii considera ca este mult mai probabil acum ca vom descoperi ceva - probabil niste microbi prima data si poate inteligenta, mai tarziu", a explicat Dick.

"Trebuie sa existe libertatea de a face stiinta. Sa fii un om de stiinta valoros inseamna sa admiti ca niciodata nu stim tot adevarul. Exista intotdeauna loc pentru a invata mai mult", a spus Guy Consolmagno, astronomul Vaticanului.

"Numarul lumilor locuibile din galaxia noastra este cu siguranta de ordinul zecilor de miliarde, minim, ca sa nu mai vorbim si de Luni", a spus Seth Shostak, astronom de la Institutul SETI din California.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...