Ne-au despartit 9 zile de un dezastru

Vineri, 21 Martie 2014, ora 11:36
5078 citiri
Ne-au despartit 9 zile de un dezastru

Cercetatorii sustin ca numai noua zile au stat in calea unui dezastru care putea fi provocat de o eruptie solara in luna iulie a anului 2012, explozie care ar fi distrus retelele electrice si ar fi putut dezactiva satelitii din spatiu.

Explozia solara din 23 iulie 2012 ar fi devastat campul magnetic al Pamantului si evenimentul ar fi putut fi comparat cu cea mai mare furtuna magnetica de pana acum, din 1859, conform cercetatorului de la Universitatea din California, Janet Luhmann, anunta Reuters.

"Daca ar fi lovit Pamantul, ar fi fost ceva asemanator cu acea explozie solara din 1859, dar cu tehnologiile moderne de azi efectul ar fi fost devastator", a declarat Luhmann.

Studiile au estimat o posibila pierdere de 2,6 trilioane de dolari daca acea furtuna solara ar fi lovit Pamantul. Acest lucru ar fi fost probabil daca evenimentul ar fi avut loc cu 9 zile mai devreme, conform raportului emis de cercetatori.

Din fericire, la data cand aceasta eruptie solara a avut loc, Pamantul se afla de cealalta parte a Soarelui. O astfel de explozie ar fi distrus retelele electrice, ar fi dezactivat satelitii si tehnologia GPS, iar recuperarea economica ar fi durat intre 4 si 10 ani, a declarat fizicianul chinez Ying Liu in revista Forbes, conform RT.

"Oamenii spun ca aceste evenimente dezastruoase sunt rare, dar acestea inca au loc in sistemul nostru solar chiar daca nu le vedem intotdeauna. Este la fel ca un cutremur - este greu sa explici oamenilor importanta pregatirii pentru un asemenea eveniment daca nu au fost loviti de un cutremur cu o magnitudine de 9 grade", a mai spus Liu.

Citeste si:
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie, din cauza unor ameninţări ale Războiului rus din...
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Schimbarea sistemului fiscal de la cotă unică la impozit progresiv a fost asumată de liderul PSD Marcel Ciolacu, însă a fost gândită de economistul Cristian Socol, susțin surse politice...