Ne loveste Apophis in 2036? Iarna ar tine mii de ani, oamenii ar disparea

Marti, 01 Februarie 2011, ora 22:04
7359 citiri
Ne loveste Apophis in 2036? Iarna ar tine mii de ani, oamenii ar disparea
Foto: ceirberea.blogdiario.com

Lumea stiintifica este impartita. Unii sunt de parere ca Pamantul va fi lovit de asteroidul gigant Apophis in anul 2036. Altii, din contra, resping aceasta ipoteza. Lumea stiintifica este tot mai ingrijorata si se reuneste pentru a gasi solutii.

Anul fatidic ar fi 2036, conform informatiilor oferite de Pravda. Impactul ar genera o forta egala cu 50 de bombe atomice precum cea de la Hiroshima.

Extraterestrii nu mai vin in 2012, de sfarsitul lumii

Numele asteroidului vine de la numele grecesc al unui zeu egiptean, care se traduce "cel care distruge". La nivel international, oamenii de stiinta sunt tot mai ingrijorati. In iulie 2011, membrii Comisiei Europene si oficiali ai agentiei spatiale din Rusia se vor intalni tocmai pentru a gasi solutii de aparare impotriva miilor de asteroizi care ne ameninta planeta si viata.

Apophis este, conform oamenilor de stiinta, cea mai mare amenintare pentru rasa umana. Ei nu se pun de acord asupra traiectoriei acestui asteroid. Deocamdata nu exista un plan de aparare si de salvare a omenirii.

Rusii sustin ca vom fi loviti de asteroidul gigant

Roscosmos, agentia spatiala din Rusia, a calculat ca un asemenea impact va anihila civilizatia moderna. El va cauza si modificari climatice majore. In urma impactului, s-ar forma un crater forte mare, cu un diametru de o mie de kilometri.

In atmosfera ar fi aruncat atat de mult praf, incat lumina Soarelui nu va mai patrunde prin el. Rezultatul va fi o iarna care poate dura zeci de mii de ani. "In ultimii ani, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia asupra pericolului creat de asteroizi si comete pentru Pamant.

Totul e cauzat de tehnologia avansata care ne ajuta sa detectam tot mai multe astfel de corpuri ceresti. Astfel, dobandim o alta perspectiva asupra unor astfel de evenimente", declara specialistul rus Anatoly Perminov.

Particula lui Dumnezeu, descoperita in urmatorii doi ani?

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#asteroid loveste pamant apophis 2036, #omenire clima schimbare rusia roscosmos , #spatiu
Comentarii