Ne loveste Apophis in 2036? Iarna ar tine mii de ani, oamenii ar disparea

Marti, 01 Februarie 2011, ora 22:04
6838 citiri
Ne loveste Apophis in 2036? Iarna ar tine mii de ani, oamenii ar disparea

Lumea stiintifica este impartita. Unii sunt de parere ca Pamantul va fi lovit de asteroidul gigant Apophis in anul 2036. Altii, din contra, resping aceasta ipoteza. Lumea stiintifica este tot mai ingrijorata si se reuneste pentru a gasi solutii.

Anul fatidic ar fi 2036, conform informatiilor oferite de Pravda. Impactul ar genera o forta egala cu 50 de bombe atomice precum cea de la Hiroshima.

Extraterestrii nu mai vin in 2012, de sfarsitul lumii

Numele asteroidului vine de la numele grecesc al unui zeu egiptean, care se traduce "cel care distruge". La nivel international, oamenii de stiinta sunt tot mai ingrijorati. In iulie 2011, membrii Comisiei Europene si oficiali ai agentiei spatiale din Rusia se vor intalni tocmai pentru a gasi solutii de aparare impotriva miilor de asteroizi care ne ameninta planeta si viata.

Apophis este, conform oamenilor de stiinta, cea mai mare amenintare pentru rasa umana. Ei nu se pun de acord asupra traiectoriei acestui asteroid. Deocamdata nu exista un plan de aparare si de salvare a omenirii.

Rusii sustin ca vom fi loviti de asteroidul gigant

Roscosmos, agentia spatiala din Rusia, a calculat ca un asemenea impact va anihila civilizatia moderna. El va cauza si modificari climatice majore. In urma impactului, s-ar forma un crater forte mare, cu un diametru de o mie de kilometri.

In atmosfera ar fi aruncat atat de mult praf, incat lumina Soarelui nu va mai patrunde prin el. Rezultatul va fi o iarna care poate dura zeci de mii de ani. "In ultimii ani, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia asupra pericolului creat de asteroizi si comete pentru Pamant.

Totul e cauzat de tehnologia avansata care ne ajuta sa detectam tot mai multe astfel de corpuri ceresti. Astfel, dobandim o alta perspectiva asupra unor astfel de evenimente", declara specialistul rus Anatoly Perminov.

Particula lui Dumnezeu, descoperita in urmatorii doi ani?

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...