Ramanem fara Luna?

Marti, 28 Iunie 2011, ora 15:53
4770 citiri
Ramanem fara Luna?
Foto: Pravda

Pamantul s-ar putea transforma intr-un desert lipsit de viata, in cazul in care Luna, satelitul nostru natural, ne-ar parasi orbita.

Ipoteza a fost lansata de un om de stiinta rus, Ghenadi Raikunov, citat de Pravda. Daca s-ar departa de Terra, Luna ar deveni o planeta independenta, sustine el.

Terra va ajunge ca Mercur?

Ea ar putea avea soarta lui Mercur, care se pare ca a fost in trecut satelitul planetei Venus. Conditiile de pe Venus au devenit vitrege odata cu departarea satelitului ei.

"Luna se departeaza tot mai mut de Pamant in fiecare an si ar putea chiar sa ii paraseasca orbita", spune omul de stiinta rus. El mai spune ca in prezent au loc cercetari care sa arate modul in care se vor schimba conditiile pe planeta noastra, in acest caz, precum si cum poate fi evitata o asemenea situatie.

38 mm in fiecare an

Omul de stiinta este preocupat de mult timp de acest subiect. El sustine ca Luna ar putea deveni al saptelea continent al Pamantului, o baza umana permanenta acolo aducandu-ne multe avantaje energetice.

Un cercetator de la Institutul Astronomic de la Universitatea de Stat din Moscova, Serghei Popov, spune si el ca Luna chiar se departeaza de noi. Distanta dintre Pamant si Luna se mareste cu 38 mm in fiecare an. El mai este de parere ca satelitul nostru natural nu se poate departa complet de noi, caci nu are energia necesara acestei "evadari".

Luna s-ar putea apropia de noi?

De alta parere este Vladimir Surdin, care sustine ca, in cele din urma, satelitul nostru natural va incepe sa se apropie din nou de Terra.

Chiar daca ramanem fara Luna, vom supravietui, spun alti cercetatoriu in domeniu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#luna pamant orbita viata, #sistem solar venus, #satelit natural , #spatiu