Rusii dau vina pe americani pentru esecul misiunii spre Marte

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 20:08
3736 citiri
Rusii dau vina pe americani pentru esecul misiunii spre Marte
Foto: Alaska Dispatch

Un fost general si comandant al sistemelor de rachete balistice din Rusia, Nikolay Rodionov, a dat vina pe sistemul american HAARP, situat in Alaska, pentru esecul misiunii sondei rusesti Phobos-Grunt spre planeta Marte.

Controlul mintii, manipularea vremii si capacitatea de a provoca alte catastrofe sunt caracteristicile atribuite programului de cercetari american asupra frecventelor aurorale active (HAARP), informeaza Alaska Dispatch.

Un fost general rus da vina pe instalatia americana HAARP din localitatea Gakona din Alaska pentru esecul satelitului Phobos-Grunt, pe care Rusia l-a lansat spre planeta Marte.

Sonda Phobos-Grunt a fost trimisa in spatiu pe 9 noiembrie, cand o racheta nu a reusit sa o trimita pe orbita, fiind a 19-a incercare nereusita a unei misuini rusesti spe planeta rosie.

Acest esec ar insemna pierderea a 163 de milioane de dolari, sonda fiind asteptata sa cada pe Pamant in ianuarie 2012.

"Sonda a comunicat doar sporadic cu statiile de la sol si, chiar si atunci, a transmis doar zgomote de neinteles", a scris Jim Nash, in revista Scientific American.

"Undele radio americane, sub acoperire, au perturbat calatoria interplanetara", a spus generalul Nikolay Rodionov, un fost comandant al sistemelor de rachete balistice ale Rusiei.

Intr-un interviu din 24 noiembrie acordat agentiei de stiri Interfax, Rodionov a spus: "Un puternic radar american din Alaska ar fi putut influenta sistemele de control ale sondei noastre interplanetare".

Dupa cum se stie, sistemul HAARP din Alaska este un centru de cercetare, utilizat periodic de catre oamenii de stiinta de la 14 universitati, cu scopul de a analiza si a influenta ionosfera.

Ultima operatiune efectuata de catre HAARP ar fi avut loc pe 3 septembrie, iar sistemul nu ar fi fost pornit, cand sonda a esuat, potrivit lui Craig Selcher, director de programe din cadrul Air Force Research Laboratory, de la baza Kirtland, Statele Unite.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#misiune Marte Rusia SUA, #sonda Marte Rusia, #Alaska sistemul HAARP , #spatiu