""
Ziare.com

Rusii vor sa construiasca pe Luna o baza pentru oameni

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 22:56

   

Rusii vor sa construiasca pe Luna o baza pentru oameni
"Razboiul" pentru cucerirea spatiului dintre Rusia si Statele Unite continua. Noua ambitie a vecinilor nostri de la Rasarit este sa isi construiasca pe Luna o baza operata de personal uman. Aceasta ar putea fi dezvoltata pana in 2030.

Cosmonauti si oameni de stiinta rusi au declarat marti ca tunelele vulcanice descoperite de curand pe satelitul natural al Pamantului ar putea fi transformate in adaposturi pentru oameni, informeaza Reuters.

"Descoperirea ca Luna poate fi un corp poros poate schimba in mod semnificativ abordarea noastra in ceea ce priveste bazele lunare", a accentuat cosmonautul veteran Sergei Krikalyov, in cadrul unui forum despre dezvoltarea vietii in spatiu.

"Nu va fi nevoie sa sapam pamantul selenar si nici sa construim pereti si tavane", a spus cosmonautul, referindu-se la noile baze ce ar putea fi amplasate pe teritoriul selenar. El a adaugat ca este nevoie doar ca grotele din pamant sa fie sigilate cu materiale rezistente.

Cercetatorii se gandeau de mult timp ca pe Luna ar putea exista retele de tunele pline cu lava. Imagini prelevate in 2008 de aeronava spatiala japoneza Kaguya releva existenta la mari adancimi a unor asemenea formatiuni.

Daca se dovedeste ca satelitul nostru artificial prezinta la suprafata sa cavitati ce chiar ar putea adaposti oamenii de radiatii si ploi de meteoriti, el ar putea gazdui adevarate colonii umane, a mai subliniat cosmonautul Krikalyov.

Agentiile spatiale din intreaga lume sunt din ce in ce mai atrase de studiul planetei Marte si al asteroizilor, dar Agentia Spatiala Europeana acorda in continuare foarte multa atentie Lunii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1383 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Formidabil semnal al revenirii economice. Lumea a dus-o bine doar

cand a făcut trăznăi fără folos precum piramidele in Antichitate, cetătile si castelele in Evul Mediu sau cursa spatială in Epoca Modernă.

 

carevasazica ca...

- rusii vor sa construiasca pe luna o baza pentru oameni (si nu pentru ursi sovietici) care sa fie cazati in barloguri din pamant sigilate !!!!!
mai sa fie....

 

specialistii de la zoie.com

au iventat un nou termen care neaparat trebue sa-l preia dictionarele din toata lumea , pe linga multe alte bazaconii si articole scrise de culturi sub mediocre a aparut si termenul de "aeronava spatiala" ala care a scris t.i.m.penia asta are 3 sau 5 ani???

 

Deocamdata doar vor

ramine sa dovedeasca ca si pot.
Istoria numeroaselor lansari ratate nu-i ajuta sa spere prea devreme la asa ceva. :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor