Rusii vor sa construiasca pe Luna o baza pentru oameni

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 22:56
2249 citiri
Rusii vor sa construiasca pe Luna o baza pentru oameni
Foto: Reuters

"Razboiul" pentru cucerirea spatiului dintre Rusia si Statele Unite continua. Noua ambitie a vecinilor nostri de la Rasarit este sa isi construiasca pe Luna o baza operata de personal uman. Aceasta ar putea fi dezvoltata pana in 2030.

Cosmonauti si oameni de stiinta rusi au declarat marti ca tunelele vulcanice descoperite de curand pe satelitul natural al Pamantului ar putea fi transformate in adaposturi pentru oameni, informeaza Reuters.

"Descoperirea ca Luna poate fi un corp poros poate schimba in mod semnificativ abordarea noastra in ceea ce priveste bazele lunare", a accentuat cosmonautul veteran Sergei Krikalyov, in cadrul unui forum despre dezvoltarea vietii in spatiu.

"Nu va fi nevoie sa sapam pamantul selenar si nici sa construim pereti si tavane", a spus cosmonautul, referindu-se la noile baze ce ar putea fi amplasate pe teritoriul selenar. El a adaugat ca este nevoie doar ca grotele din pamant sa fie sigilate cu materiale rezistente.

Cercetatorii se gandeau de mult timp ca pe Luna ar putea exista retele de tunele pline cu lava. Imagini prelevate in 2008 de aeronava spatiala japoneza Kaguya releva existenta la mari adancimi a unor asemenea formatiuni.

Daca se dovedeste ca satelitul nostru artificial prezinta la suprafata sa cavitati ce chiar ar putea adaposti oamenii de radiatii si ploi de meteoriti, el ar putea gazdui adevarate colonii umane, a mai subliniat cosmonautul Krikalyov.

Agentiile spatiale din intreaga lume sunt din ce in ce mai atrase de studiul planetei Marte si al asteroizilor, dar Agentia Spatiala Europeana acorda in continuare foarte multa atentie Lunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#viata Luna, #Rusia America spatiu, #oameni Luna, #misiuni spatiale Luna , #spatiu