Scutul Satan al Uniunii Sovietice, ultima aparare contra meteoritilor?

Marti, 25 Iunie 2013, ora 23:47

   

Scutul Satan al Uniunii Sovietice, ultima aparare contra meteoritilor?
Un om de stiinta rus sustine ca Terra poate fi aparata contra corpurilor extraterestre de sistemul Satan al rachetelor balistice din epoca Uniunii Sovietice. Desi pare scenariul unui film SF, ideea ar putea fi pusa in practica.

Cercetatorul rus Sabit Saitgaraiev considera ca scutul antiracheta Satan ar putea lovi meteoritii care cad pe Terra, potrivit Daily Mail.

Dupa cum se stie, la inceputul anului 2013, un meteorit a explodat in atmosfera terestra si s-a prabusit in regiunea Muntilor Urali din Rusia, provocand importante pagube materiale, mii de cladiri avariate, dar si 1.200 de raniti.

Saitgaraiev sustine ca vechile rachete din anii '60 ar fi ideale pentru a distruge orice corp care ar ameninta Pamantul, venind din spatiu.

Omul de stiinta, Sabit Saitgaraiev de la Centrul Makeyev State Rocket Design din Chelyabinsk, Rusia a subliniat faptul ca meteoritul care a cazut in regiune la 15 februarie a facut ravagii.

Meteoritul a creat un boom sonic foarte puternic care a determinat spargerea ferestrelor cladirilor din zona, avariind mii de cladiri din Chelyabinsk.

"Rachetele care folosesc un combustibil lichid standard bazat pe hidrazina sunt potrivite pentru a lupta impotriva obiectelor mai mici care provin din spatiu", a spus Saitgaraiev.

El a afirmat ca rachetele ar putea fi pastrate gata de lansare chiar si un deceniu. Aceasta inseamna ca o astfel de racheta ar putea fi lansata impotriva unui asteroid, care se apropie de Pamant, dupa doar 20 de minute de la avertizare, in constrast cu sistemele moderne de rachete, care necesita mai multe zile de pregatire, inainte de lansare.

Oamenii de stiinta au afirmat ca meteoritul care a explodat peste Urali a fost cel mai mare corp spatial care a lovit Pamantul in ultimul secol. El a cantarit enorm, aproximativ 100.000 de tone si avand un diametru de 16 metri.

Rachetele Satan ar putea fi folosite pentru distrugerea obiectelor spatiale de dimensiuni mai mici, de pana la 100 de metri in diametru, care ameninta Terra.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4575 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
NU prea intzeleg ... :)):))
DACA Rachetele Balistice MODERNE CER Zile Intregi de Pregatire de Lansare,

CUM mai sunt Eficiente la un Atac Nuclear de la Adversar ?
EFICIENTE ca Răspuns la Distrugerea provocata de Atacul aceluia ...
DACA Rachetele aceluia APUCA sa cada, NU mai sunt Oameni capabili sa le lanseze, peste Zile Intregi ... :))
Utilizator sters
Pai acu' stii si tu cat fac alea moderne ale Aparatorilor..
...nostri de la Deveshelu, fatza de ce au deja muskalii la sol si pe orbita, de zeci de ani.
Dar, pana nu auzim parerea docta a cercetatorului ..BORAT Sagdiev, nu ne putem pronuntza :-)))))

"Cercetatorul rus Sabit Saitgaraiev" este larg la suflet cu apararea si pe banii Rusiei, ca dupa ce le-au tras fraierii pe toate, vin amerlocii si le zic merci-fain cu-ale lor, ramase ptr facut cadouri zburatoare spre Moscova.
"Facerea de bine-i .." exemplu istoric =regele Poloniei Sobieski salvatorul Vienei, ca 50 de ani dupa aceea sa-i imparta austriecii si Rusia Ecaterinei Balshoaika.
Utilizator sters
Toarasi, fiti VIGI danu LENTI...
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2348162/Russian-scientist-wants-Satan-missile-shield-shoot-meteorites-wake-Urals-strike.html
moshguerilla
rank 5
asta se numeste
progress.
Utilizator sters
Nu! Progres e sa proiectezi ceva acum si sa nu fie
bun de nimic...:))
pasco
rank 5
cum este tara asa si numele rachetelor
nu mas increde in satan.
Utilizator sters
Omule !
Sunt sigur că și articolul in engleză a fost prost tradus din rusă. Am căutat pe siturile rusești....și nu am găsit decit un bla-bla-bla pe un sit unde se discuta despre meteoritu de la Celiabinsk. Numele așazisului cercetător in missile a fost greșit tradus,probabil intenționat. Discuția de la acea masă rotundă reunea pe acest Saitgarayev ,un astronom american și un reporter așazis științific cred că englez. Se certau de la un fapt. Că cică americanii ar fi spus că meteoritul a fost lovit de o missilă secretă rusească la doar citeva secunde de impactu cu terra. Specialistu nostru a reacționat și a declarat că nu există la această oră missile specializate pentru neutralizarea meteoriților. Că eventual o rachetă de tip Satan ar putea fi folosită,dar să fie avertizată Baza cu citeva ore inainte ....și de aici bla-bla-bla..Urmează un șir de inepții și minciuni. Din discuție a ieșit un epuraș,faptu că spre pămint se indreaptă o masă de aproximativ de 10.000 de asteroizi geocroiseurs cu diametre intre 300 m și un metru. Astronomu spunea că ei sunt monitorizați de NASA iar rusu a sărit in sus injurind. De ce nu a fost Russia avertizată ??? Și a scăpat o păsărică : "a trebuit să ne descurcăm singuri !" dind de ințeles că au distrus meteoritu cu mijloace propii și doar in ultima secundă. Rușii probabil il capturase pe radar cind era la citeva ore de impactu cu pămintu. In nici un caz nu au folosit o rachetă Satan,imposibil. Americanu ia atras atenția că după ei....sa intervenit cu o rachetă instalată in spațiu,ceea ce e interzis prin convențiile internaționale. Teoretic viteza meteoritului impiedica interceptarea lui din spate( misila nu putea prinde aprox. 15.000 km/s ) deci sa intilnit la intersecție. Puțin probabil ca să aibe o asemenea precizie !. Totuși imaginile din momentul exploziei indică un impact cu ceva....nedefinit. Totu a rămas in coadă de pește. La nelămurirea ta privind timpu de pregătire a unei rachete,e drept,are nevoie de citeva zile ,dar odată ținta fixată permanent....e nevoie de doar citeva zeci de secunde pentru a o lansa. Și țintele sunt definite cu luni in urmă,rar sunt schimbate traectoriile. In orice caz,și rușii și americanii au sateliți de observație, plus alte "metode" de a fi avertizați cind partea adversă lansează o missilă balistică intercontinentală ,și răspunsu este cvasi instantaneu. Missilele se vor incrucișa in stratosferă și beligeranții se distrug reciproc cu toate scuturile și buclierele imaginabile. Oficial sunt cam 6000 de missile cu capete multiple la americani și cam tot atitea la ruși.Rata de succes e de 95 % ( 300 scapă x 1MGT=300 de fiecare parte=600megatone ) in cel mai rău caz,dar suficient să facă arșice planeta !
Utilizator sters
Articolu-i tradus din Daily Mail, deci este prin definitie un
gunoi. Cu siguranta ca e produs de sectia de "inventii" Sci-Fi, care oricum nu cunoaste limba rusa, dar nici n-are nevoie si se vede mai sus.
Asta-i articol pentru tractoristi creduli care abia asteapta un motiv sa-njure orice natie care nu pupa...stii tu ce, americano-sionist.
Utilizator sters
Corect !
Totuși am găsit ceva interesant și perfect credibil. Și anume faptu că Dorin Prunariu,primu cosmonaut roman și ultimu,are un post "oficios"de ........țineți-vă bine....cercetător privind eliminarea asteroizilor prin interceptare. Curios fiind,am căutat două ore pe mai toate siturile rusești de specialitate. Se ascundea ceva și nu reușeam să găsesc. Ce ma pus pe ginduri e faptu că rușii il stimează enorm,mai mult decit pe unii dintre veteranii lor ce au făcut cite două,trei zboruri,ingineri și ei. Oare pentru pregătirea lui tehnică de Dr. Inginer ? Elogii peste tot,pină la Kremlin. Medvedev il invita personal in biroul personal pentru citeva ore !!!!! atunci cind a devenit Președinte. Medalii,diplome la Montreal,Stanford..etc. Dar ceea ce ma făcut să rămin mut,sunt două decorații despre care nu se știe prea multe ...parcă dinadins ascunse.
1. Medalia de aur " Hermann Oberth" a...țineți-vă bine...societății germane de rachete cu președinția de atunci a lui..Werhner Von Braun ( părintele lui Apolo) . E o recunoaștere incredibilă a unei activități științifice nedeclarate oficial. Oare de ce ?
2. Primește de la Președintele Medvedev o medalie tot atit de curioasă : Medalia de excepție a celor mai performanți cercetători din Industria Spațiului Cosmic ! Bizar ! in același an la Academia Yuri Gagarin este numit Academician Inginer spațial fiind inițiatorul grupului de reflexie in ce privește utilizarea pașnică a Cosmosului.
Rominia nu ia acordat nimic,pină cind Băsescu il retrage din Moscova unde era Ambasador și il trece in rezervă in 2007. La presiunea Moscovei,care nu a acceptat nominalizarea unui nou Ambasador ,Băsescu este nevoit să-l retrimită pe Prunariu. Ceață densă,Kremlinu il trimite in USA pentru cooperarea internațională la un program.....și acum țineți-vă bine.....program de intercepție și distrugere avansată a obiectelor,meteoriților sau cometelor periculoase pentru pămint.
Ei bine......Dumitru Dorin Prunariu....cosmonautul inginer de naționalitate romină.....se ocupă semioficial de ceea ce sa discutat prin Tabloidul pseudo-realistă "Daily Mail Online". Deci noi căutăm răspunsul la CINE și CU CE sa distrus meteoritul de la Celiabinsk ?
Și răspunsu poate că este ROMÂNESC ! Rușii nu au obiceiul să ridice in slăvi străinii,chiar dacă le aduc servici,dar atunci cind e ceva de excepție......sunt și largi la mină și respectuoși. Nemții....nici atit ! Și totuși....tocmai Von Braun nu sa sfiit să-l admită in cercu lor restrins de cercetători in domeniul rachetelor. Poate in cițiva ani,vom avea și noi satisfacția de a ne mindri cu un cercetător așa cum probabil a fost și Tessla,uitat și inconjurat de mister tocmai pentru că depășise limitele ințelegerii meschine umane.
RN
rank 5
@Moldoveanu
Există oarece greșeli in "conspirația" din comentariu:
1. Wernher von Braun era decedat de 7 ani cind Prunariu a primit medalia de la asociația germană.
2. Medalia rusească era pentru merite in explorarea spațiului cosmic
3. medaliile nu sint deloc ascunse - a durat 10 de secunde să le găsesc pe google/wikipedia
4. cu medalia rusească nu m-aș lăuda prea mult - ca ordine a importanței oficiale rușii au plasat-o intre medalia pentru dezvoltarea căilor ferate și medalia pentru gloria părintească (adică pentru familiile cu mulți copii). Pfui...
Utilizator sters
Erată !
Rata de succes e de doar 5% * nu de 95 % ,(pentru că nu am scris rată de insucces de 95 % ) pentru că se presupune că 25 % greșesc traiectoria și alte 70 % sunt distruse de bucliete....etc. Dar cele 5% care scapă și găsesc ținta.....au un total de 600 megatone . O pot face impotriva unui inamic care nu dispune de arme nucleare,de un altu care nu are vectori de transpor intercontinental precum Coreea de Nord sau Pachistan. Cu China și India insă.....sunt mai temători,că nu știu exact puterea lor de răspuns. Chinezii declară doar 300 missile intercontinentale,dar asta o spun de 15 ani ! Realitatea poate fi complect diferită. Missilele tactice insă,pot lovi la mică și medie distanță și in general sunt cele cu neutroni,pentru a nu distruge infrastructurace ar impiedica avansu armatei pe teatru de luptă.
Acestea....vor fi folosite cit de ***ind,atit de americani cit și de ruși sau NATO. Deveselu este insă descoperit la un atac cu astfel de missile și complect neoperatif. Rușii au sute de lansatoare mobile
Utilizator sters
Corect !
Totuși am găsit ceva interesant și perfect credibil. Și anume faptu că Dorin Prunariu,primu cosmonaut roman și ultimu,are un post "oficios"de ........țineți-vă bine....cercetător privind eliminarea asteroizilor prin interceptare. Curios fiind,am căutat două ore pe mai toate siturile rusești de specialitate. Se ascundea ceva și nu reușeam să găsesc. Ce ma pus pe ginduri e faptu că rușii il stimează enorm,mai mult decit pe unii dintre veteranii lor ce au făcut cite două,trei zboruri,ingineri și ei. Oare pentru pregătirea lui tehnică de Dr. Inginer ? Elogii peste tot,pină la Kremlin. Medvedev il invita personal in biroul personal pentru citeva ore !!!!! atunci cind a devenit Președinte. Medalii,diplome la Montreal,Stanford..etc. Dar ceea ce ma făcut să rămin mut,sunt două decorații despre care nu se știe prea multe ...parcă dinadins ascunse. 1. Medalia de aur " Hermann Oberth" a...țineți-vă bine...societății germane de rachete cu președinția de atunci a lui..Werhner Von Braun ( părintele lui Apolo) . E o recunoaștere incredibilă a unei activități științifice nedeclarate oficial. Oare de ce ? 2. Primește de la Președintele Medvedev o medalie tot atit de curioasă : Medalia de excepție a celor mai performanți cercetători din Industria Spațiului Cosmic ! Bizar ! in același an la Academia Yuri Gagarin este numit Academician Inginer spațial fiind inițiatorul grupului de reflexie in ce privește utilizarea pașnică a Cosmosului. Rominia nu ia acordat nimic,pină cind Băsescu il retrage din Moscova unde era Ambasador și il trece in rezervă in 2007. La presiunea Moscovei,care nu a acceptat nominalizarea unui nou Ambasador ,Băsescu este nevoit să-l retrimită pe Prunariu. Ceață densă,Kremlinu il trimite in USA pentru cooperarea internațională la un program.....și acum țineți-vă bine.....program de intercepție și distrugere avansată a obiectelor,meteoriților sau cometelor periculoase pentru pămint. Ei bine......Dumitru Dorin Prunariu....cosmonautul inginer de naționalitate romină.....se ocupă semioficial de ceea ce sa discutat prin Tabloidul pseudo-realistă "Daily Mail Online". Deci noi căutăm răspunsul la CINE și CU CE sa distrus meteoritul de la Celiabinsk ? Și răspunsu poate că este ROMÂNESC ! Rușii nu au obiceiul să ridice in slăvi străinii,chiar dacă le aduc servici,dar atunci cind e ceva de excepție......sunt și largi la mină și respectuoși. Nemții....nici atit ! Și totuși....tocmai Von Braun nu sa sfiit să-l admită in cercu lor restrins de cercetători in domeniul rachetelor. Poate in cițiva ani,vom avea și noi satisfacția de a ne mindri cu un cercetător așa cum probabil a fost și Tessla,uitat și inconjurat de mister tocmai pentru că depășise limitele ințelegerii meschine umane.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Mi se pare laudabila ideea transformarii rachetelor
din instrumente ale *** in mijloace de salvare a vietii. Toate statele posesoare de astfel de arme ar trebui sa coopereze la un astfel de proiect, caci daunele produse de supermeteoriti nu ar ocoli pe nimeni.
vineri 13
rank 1
Interesanta povestea Moldoveanului despre Prunariu
O fi si adevarata? Poate dom' Mitica a inventat samovarul cu tzuica de pruna, de aia sunt rusii asa de respectuosi si nu il trateaza ca pe un neispravit
mihais
rank 5
matematica si traducerea
Asta inseamna sa traduci si sa nu gandesti. R-36 (Satan) este o racheta intercontinentala balistica nu una de interceptare, adica o lansezi ca piatra din prastie, merge pe traiectorie si face bum. este prea mare si grea sa intercepteze obiecte ce se misca rapid.
In plus, la un diametru de 16m si o masa de 100000 tone densitatea trebuie sa fie in jur de 47t/m3 sau de doua ori si ceva densitatea platinei. Cineva scrie dupa ce a mancat si singele s-a dus la stomac in loc de creier.
RN
rank 5
Da, dar...
...teoria conspirației e mult mai atractivă decit realitatea.
In plus susținătorii atacării pietrelor cosmice cu rachete nucleare uită un fapt esențial - nu avem deocamdată rachete nucleare concepute să fie lansate in cosmos. Toate rachetele astea sint balistice și pot ajunge maxim la altitudini suborbitale. Dacă interceptezi un pietroi la cota aia toate resturile iți cad in cap. Și vor fi și radioactive...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor