Scutul Satan al Uniunii Sovietice, ultima aparare contra meteoritilor?

Marti, 25 Iunie 2013, ora 23:47
5051 citiri
Scutul Satan al Uniunii Sovietice, ultima aparare contra meteoritilor?
Foto: Daily Mail

Un om de stiinta rus sustine ca Terra poate fi aparata contra corpurilor extraterestre de sistemul Satan al rachetelor balistice din epoca Uniunii Sovietice. Desi pare scenariul unui film SF, ideea ar putea fi pusa in practica.

Cercetatorul rus Sabit Saitgaraiev considera ca scutul antiracheta Satan ar putea lovi meteoritii care cad pe Terra, potrivit Daily Mail.

Dupa cum se stie, la inceputul anului 2013, un meteorit a explodat in atmosfera terestra si s-a prabusit in regiunea Muntilor Urali din Rusia, provocand importante pagube materiale, mii de cladiri avariate, dar si 1.200 de raniti.

Saitgaraiev sustine ca vechile rachete din anii '60 ar fi ideale pentru a distruge orice corp care ar ameninta Pamantul, venind din spatiu.

Omul de stiinta, Sabit Saitgaraiev de la Centrul Makeyev State Rocket Design din Chelyabinsk, Rusia a subliniat faptul ca meteoritul care a cazut in regiune la 15 februarie a facut ravagii.

Meteoritul a creat un boom sonic foarte puternic care a determinat spargerea ferestrelor cladirilor din zona, avariind mii de cladiri din Chelyabinsk.

"Rachetele care folosesc un combustibil lichid standard bazat pe hidrazina sunt potrivite pentru a lupta impotriva obiectelor mai mici care provin din spatiu", a spus Saitgaraiev.

El a afirmat ca rachetele ar putea fi pastrate gata de lansare chiar si un deceniu. Aceasta inseamna ca o astfel de racheta ar putea fi lansata impotriva unui asteroid, care se apropie de Pamant, dupa doar 20 de minute de la avertizare, in constrast cu sistemele moderne de rachete, care necesita mai multe zile de pregatire, inainte de lansare.

Oamenii de stiinta au afirmat ca meteoritul care a explodat peste Urali a fost cel mai mare corp spatial care a lovit Pamantul in ultimul secol. El a cantarit enorm, aproximativ 100.000 de tone si avand un diametru de 16 metri.

Rachetele Satan ar putea fi folosite pentru distrugerea obiectelor spatiale de dimensiuni mai mici, de pana la 100 de metri in diametru, care ameninta Terra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#racheta Satan Uniunea Sovietica, #scut aparare Satan rusesc, #rachete balistice Satan video, #scut Satan aparare Pamant , #spatiu