Ziare.com

Tehnologia propulsiei spatiale avanseaza rapid

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 19:30

   

Tehnologia propulsiei spatiale avanseaza rapid
Propulsia nuclearo-electrica va fi pusa la punct de catre specialistii rusi. Aceste noi sisteme de propulsie vor permite efectuarea zborurilor Pamant-Marte si inapoi, in 2-4 luni, devansand astfel vechile previziuni care estimau un timp necesar intre 18 si 24 de luni.

Declaratia vine din partea directorului Agentiei Spatiale Ruse - Roskosmos, Anatoli Perminov, si a fost data la cel de al-61-lea Congres International de Astronautica de la Praga, scrie RIA Novosti.

Directorul Roskosmos a mai precizat ca Rusia deja dezvolta lansatoarele de rachete, care vor fi testate pe noul Cosmodrom Vostochny, din regiunea Amur, Extremul Orient.

Constructia centrului spatial de la Vostochny va permite Moscovei sa renunte in timp la cosmodromul de la Baikonur, care acum este pe teritoriul Kazahstanului, dupa prabusirea URSS.

In acelasi timp Rusia va participa in 2016 la prima misiune Marte, impreuna cu ESA-NASA, rusii continuand si misiunea de simulare a zborului catre Marte, prin dezvoltarea proiectului Mars 500. Desfasurat sub sloganul organizatorilor de la Praga, "spatiul in beneficiul si exploatarea omului" - "Space for Human benefit and exploration", al -61-lea Congres International de Astronautica - International Astronautical Congres - IAC, isi incheie vineri lucrarile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2692 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor