Ziare.com

Un asteroid cat un bloc a trecut pe langa Pamant (Video)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 11:54

   

Un asteroid cat un bloc a trecut pe langa Pamant (Video)
Un asteroid cu o dimensiune uriasa a trecut aproape de planeta noastra. El a fost descoperit abia la inceputul acestei luni si a trecut pe langa Terra la o distanta de 2,5 ori mai mare decat cea dintre noi si Luna.

Numele asteroidului este 2013 ET, el nefiind un pericol pentru planeta noastra. Conform Wired, acest eveniment vine in contextul in care pe langa noi a trecut, la mica distanta, un asteroid de aproape 50 de metri.

In plus, in Rusia, un meteorit a cauzat pagube uriase in orasul Celiabinsk. Acest asteroid arata ca ne putem astepta oricand la surprize din spatiul cosmic, corpurile ceresti aparand pe neasteptate si lasandu-ne putin timp le dispozitie pentru a ne apara de ele.

In inregistrarea facuta in prealabil de specialisti se poate vedea cum asteoridul trece cu o viteza foarte mare, el fiind urmarit cu greu cu ajutorul unui telescop special aflat in Insulele Canare. Asteroidul are o dimensiune cuprinsa intre 64 si 140 de metri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"LANGA" Asta este cam labartzat ... :)):)):))

2,5 ori cam, in Medie 384 000 de km, face Cam_aproximativ_Langa_da'_destul_de_Foarte_DEPARTE de Terra ... :)):)):)) 1 000 000 de km ... :)):)):))

 

halal colaboratori la ziare.com

nea dumitru constantinescu zise pe la inceputu' "articolului" ca asteroidu' are 50 de metrii (nu specifica daca in diagonala sau lungime ori latime) mai la vale asteroidu' are intre 64 si 140 de metrii (iarasi nu e specificat daca e diametru/lungime/latime). cu asemenea colaboratori ziare.com ar trebuii sa-si schimbe profilu' intr-o publicatie umoristica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor