Un satelit german se va prabusi pe Pamant saptamana aceasta

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 17:29
2553 citiri
Un satelit german se va prabusi pe Pamant saptamana aceasta

Un vechi satelit german va cadea saptamana aceasta pe suprafata Pamantului, desi locul si data exacta nu sunt cunoscute.

Satelitul Roentgen (ROSAT) este unul destul de mare si data intrarii acestuia in atmosfera noastra este undeva intre 22 si 23 octombrie, desi oficialii germani isi iau o marja de eroare si anunta perioada dintre 21 si 25 octombrie.

Recent, un alt satelit, de data aceasta al NASA, a plonjat in Pacific la sfarsitul lui septembrie.

NASA a descoperit locul exact unde a cazut satelitul UARS - afla care este

ROSAT, care cantareste 2.400 de kilograme, se va dezintegra in mare parte odata ce va intra in atmosfera, dar unele bucati din acesta vor rezista caldurii la care sunt supuse si vor ajunge pe suprafata Pamantului. Potrivit oficialilor germani, in jur de 1.700 de kilograme de deseuri constand in fragmente de ceramica si sticla vor ajunge la sol.

"In mod normal, obiectele se dezintegreaza in atmosfera, dar sticla si ceramica supravietuiesc si ajung pe Pamant in bucati mari", a declarat Jan Woerner, directorul executiv al Agentiei Spatiale Germane.

Potrivit LiveScience, exista un risc de 1 la 2.000 ca bucati din ROSAT sa loveasca o zona locuita de pe Terra, un risc usor mai crescut fata de cel prezentat de satelitul NASA, care era de 1 la 3.200.

Satelitul este monitorizat in mod constant, dar locul exact unde acesta va cadea nu se va putea stabili decat cu 2 ore inainte ca el sa intre in atmosfera.

Pericol din spatiu: Un alt satelit se va prabusi

In functie de intemperiile la care va fi supusa nava, se pot schimba data si locul in care va ajunge pe Pamant. Initial, se credea ca satelitul va cadea pe Terra in luna noiembrie.

ROSAT a fost initial lansat in iunie 1990, in urma unei colaborari intre Statele Unite si Germania, dar in 1998 a aparut o defectiune ce a facut ca satelitul sa nu mai fie functional.

Pentru germani a constituit un avantaj faptul ca au putut analiza caderea satelitului NASA, caci au centralizat datele si au obtinut informatii importante privitoare la traiectorie si factorii care o influenteaza.

Satelit NASA prabusit pe Pamant - vezi unde se crede ca au cazut bucati din el

Pentru moment nu se stie decat ca ar putea cadea intr-o regiune vasta, din Canada pana in America de Sud.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#satelit ROSAT prabusire, #satelit german intrare atmosfera, #satelit german cadere Terra, #satelit impact Pamant , #spatiu