Unde ne mutam dupa sfarsitul lumii (I) (Galerie foto)

Sambata, 19 Martie 2011, ora 13:37
3621 citiri
Unde ne mutam dupa sfarsitul lumii (I) (Galerie foto)
Foto: Popular Science

Planeta noastra nu va fi atat de primitoare pentru totdeauna. Se stie ca, in aproximativ doua miliarde de ani, Soarele va provoca evaporarea oceanelor si va face imposibila viata pe Pamant.

Astfel, Pamantul va deveni de nelocuit pentru cei care vor trai in viitor. Daca mai adaugam si pericolul pe care il prezinta unii asteroizi, atunci trebuie sa ne gandim serios la posibilitatea de a ne muta pe o alta planeta sau chiar in spatiu.

Vezi ce optiuni ia in calcul revista Popular Science:

Chiar in anul 1989, un asteroid a trecut foarte aproape de planeta noastra. Forta impactului acestuia ar fi fost echivalentul a 1.000 de bombe nucleare. A fost doar una dintre numeroasele amenintari la care este expus Pamantul. Ramane de vazut cum vom scapa de amenintarea asteroidului Apophis, care se va apropia periculos de noi in 2036 si ar putea reveni dupa sapte ani.

Multe dintre pericolele care ne pandesc acum sunt produse de oameni. Astfel, plecarea lor de pe Pamant ar putea fi, in cele in urma, o solutie la care s-ar recurge pentru a ne proteja planeta si a perpetua specia careia ii apartinem.

Organizatia World Wildlife Fund estimeaza ca pana in 2030 vom incepe sa consumam o cantitate dubla de resurse. Razboaiele nucleare ne ameninta si ele, mai mentioneaza autorul articolului din publicatia stiintifica mentionata, Ben Austen. De asemenea, folosirea necorespunzatoare a tehnologiei tot mai avansate ar putea intoarce totul impotriva omenirii.

Schimbarile climatice joaca un rol important in evolutia speciilor de pe Pamant. Pamantul a trecut deja printr-o extinctie in masa din cauza impactului unor asteroizi uriasi. "Dinozaurii au murit deoarece nu aveau tehnologia necesara zborului in spatiu", afirma Tihamer Toth-Fejel, cercetator la compania General Dynamics.

A ridica o simpla naveta in spatiu este foarte costisitor. Principala cauza a greutatilor intampinate este gravitatia Pamantului. Pretul unei misiuni spatiale efectuate acum se ridica la 450 de milioane de dolari. O mare parte din acesti bani este consumata de combustibilul necesar propulsarii in spatiu a greutatii foarte mari. Asadar, a construi o structura de dimensiunile unui oras pentru a o trimite in spatiu pare, deocamdata, doar o teorie SF.

Chimistul Robert Shapiro, de la Universitatea din New York, este de parere ca trebuie sa ne facem o "rezerva" de specie umana si sa o trimitem pe o alta planeta. Aceasta ar reprezenta o salvare a tuturor cunostintelor pe care le-am acumulat pana acum, in fata amenintarilor cu extinctia la care vom fi expusi. Chiar Michael Griffin de la NASA afirma in 2005 ca programul spatial trebuie sa se concentreze asupra popularii unor alte planete, daca dorim sa supravietuim ca specie mai multe milioane de ani in viitor.

Nu rata cea de-a doua parte a articolului "Unde ne mutam dupa sfarsitul lumii", duminica, doar pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#oameni sfarsitul lumii, #asteroid impact pamant, #NASA misiune Marte , #spatiu