10 abilitati uimitoare ale animalelor (Video, Galerie foto)

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 07:02
9131 citiri
10 abilitati uimitoare ale animalelor (Video, Galerie foto)
Foto: ListVerse

Animalele si insectele au numeroase caracteristici ceva mai ciudate, pe care le cunoastem prea putin. De exemplu, ai fi uimit sa afli cum se protejeaza de radiatiile solare hipopotamii sau cum isi anihileaza pradatorii unele insecte.

Site-ul Listverse a strans 10 dintre aceste capacitati uimitoare ale animalelor si insectelor.

Melcul Ninja, un alt fel de Cupidon

Limaxul Ninja, o specie de moluste asemanatoare melcilor, dar fara cochilie, a fost descoperit in padurile din Malaezia. Pe langa faptul ca aceste moluste au o coada de trei ori mai mare decat corpul, limaxul Ninja isi sageteaza la propriu potentialii parteneri cu sageti ce contin hormoni speciali pentru a induce dragostea.

Asadar, se pare ca si melcii isi au Cupidonii lor.

Oposumii se autoimunizeaza

Oposumii sunt mamifere marsupiale care traiesc in America de Nord, al caror instinct de supravietuire se manifesta cel putin ciudat. Atunci cand simt ca vreun pradator se apropie, ei mimeaza moartea. O alta caracteristica speciala este proteina LTNF, o toxina secretata de corpul lor si care ii face imuni la veninul de albine, serpi si scorpioni. Odata ce veninul este detectat in corp, el este neutralizat cu ajutorul acestei proteine.

Hipopotamii se protejeaza de razele solare cu ajutorul unei secretii rosiatice

Mare parte din corpul hipopotamilor sta scufundat in apa, insa cealalta parte este expusa razelor solare. Pentru a-si proteja pielea, organismul hipopotamilor secreta o substanta asemanatoare sudorii, dar si sangelui. De asemenea, aceasta este si un puternic antibiotic, ajutand la vindecarea mai rapida a ranilor deschise.

Sarpele auriu de copac sau sarpele zburator

In unele regiuni din Asia de Sud-Est se gaseste un sarpe veninos cu niste caracteristici ceva mai speciale. Astfel, acesta isi poate aplatiza corpul, largindu-si coastele si luand forma unei parasute cu ajutorul careia trece de la sol pe ramurile copacilor. Sarpele auriu de copac poate parcurge distante de cel mult 100m.

Furnicile sinucigase

In Malaezia si Brunei traieste o specie de furnici numita furnicile sinucigase. Atunci cand acestea se simt incoltite, lichidul toxic secretat de o glanda a lor determina contractarea abdomenului si expulzarea unei substante de natura lipicioasa. Pe langa faptul ca furnica nu supravietuieste, acest lichid expulzat afecteaza membrele pradatorilor, lasandu-i fara aparare.

Creveta pistol

Aceasta specie de creveta emite un sunet la fel de puternic precum cel produs de un avion supersonic, doar prin bataia clestilor. Desi are doar 3-5 cm, isi nauceste prada cu sunetul de 218 decibeli, dupa care o ucide.

Gandacul bombardier

Dupa cum ii spune si numele, acesti gandaci au o trasatura mai speciala prin care isi anihileaza prada. Astfel, gandacii bombardier contin doua substante chimice care, atunci cand sunt amestecate, duc la o reactie chimica violenta. Temperatura lichidului format creste, iar cand se apropie de punctul maxim, substanta este expulzata pe victima. Lichidul poate fi fatal insectelor mici.

Caracatita mimica

Pe langa faptul ca o caracatita isi poate schimba textura si culoarea pentru a se adapta mediului inconjurator, caracatita mimica se deghizeaza pentru a putea scapa de pradatori. De exemplu, de multe ori isi ingroapa mai multe tentacule in nisip, lasand afara doar doua pe care le aseaza in directii opuse, pentru a parea ca este un sarpe.

Axolotl autovindecator

Larva unei specii de salamandra este binecunoscuta pentru faptul ca se poate regenera in orice situatie. Atunci cand o parte a axolotlului este deterioriata in vreun fel, coagularea incepe imediat, regenerandu-se de la vase de sange pana la muschi, oase sau nervi. Oamenii de stiinta spera ca pe viitor sa poata folosi aceasta caracteristica si in studii ce i-ar putea viza pe oameni.

Meduza nemuritoare

Turritopsis nutricula se numeste specia de meduza nemuritoare. Aceasta este renumita pentru faptul ca, dupa atingerea maturitatii sexuale, revine la stadiul de polip. Astfel, meduza practic regreseaza, se asaza pe fundul marii si incepe sa creasca din nou. Procesul se poate repeta la nesfarsit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#abilitati uimitoare animale, #caracteristici spetaculoase animale insecte , #specie