10 animale adorabile cu un start dur in viata (Galerie foto)

Luni, 18 Februarie 2013, ora 13:41
12088 citiri
10 animale adorabile cu un start dur in viata (Galerie foto)
Foto: Listverse

Conditiile la care trebuie sa se adapteze animalele sunt, de cele mai multe ori, foarte dure. Perioada de adaptare incepe foarte devreme, atunci cand puii trebuie sa faca fata unor situatii extreme.

Citeste mai jos care sunt animalele a caror viata incepe foarte dur, conform Listverse.com:

Calutii de mare

Doar 1 din 1.000 de caluti de mare supravietuieste pana la maturitate, arata statisticile. Calutii de mare trebuie sa manance constant pentru ca nu au stomac, asta in timp ce pericolele nu contenesc sa apara. Pentru a se feri de acestea, puii se folosesc de unele trucuri, cum ar fi de exemplu, sa isi schimbe culoarea pentru a se armoniza cu mediul inconjurator.

Pradatorii, curentii oceanului, furtunile sau poluarea sunt doar cateva dintre motivele pentru care atat de putine exemplare ajung la maturitate.

Girafele

Imediat dupa aparitia puilor, care vin pe lume cazand de la o inaltime de 1,80 metri, femelele se tem atat de mult de eventualii pradatori incat ii forteaza pe acestia sa se ridice, impingandu-i si invatandu-i sa stea in picioare. Se pare ca girafele vor sa le formeze cat mai repede acest instinct, pana la urma o abilitate necesara supravietuirii. Cum principalele surse de hrana ale girafelor sunt plantele suspendate, puii se hranesc cu laptele matern pana la 12 luni.

Crocodilii

Imediat dupa ce iese din oul ingropat in pamant, puiul de crocodil incepe sa scoata un sunet ciudat pentru ca femela aflata in apropiere sa vina si sa il scoata la suprafata. Dupa doar cateva ore, puii vaneaza deja pesti mici. Ajung in apa dusi de mama in bot si inoata instantaneu.

Puii emit un miros special, astfel incat femela crocodil sa stie ca ii apartin si sa-i apere de pasari sau alti crocodili, un comportament rar intalnit in randul reptilelor. Au parte de grija mamei numai timp de cateva saptamani, asa ca jumatate nu ajung sa implineasca un an.

Ursii polari

Femelele nasc in medie 2 pui, care nu cantaresc mai mult de 500g. Blana ii protejeaza impotriva temperaturilor care ajung pana la -29 de grade Celsius, iar inca din primele luni puii trebuie sa faca fata temperaturilor extreme, amenintarii constante din partea vulpilor polare, dar si infometarii.

Dragonii Komodo

Dragonul Komodo, cea mai mare soparla din lume, traieste pe cateva insule din Indonezia, acolo unde pradatorii sunt o amenintare continua. Cum femela komodo isi abandoneaza ouale, puii sunt lipsiti de aparare, asa ca urca in cel mai apropiat copac, unde raman vreme de aproape 3 ani. In tot acest timp, mananca insecte si pasari care populeaza arborele.

Tigrii

Puii de tigru se nasc fara vedere si fara aparare. Puii isi folosesc simtul mirosului pentru a sta in apropierea mamei lor si, inca din primele saptamani de viata, au de dus o lupta tacita pentru suprematie. La un moment dat, un pui lider se va evidentia, iar el va fi tratat preferential de fiecare data.

O alta amenintare o constituie si masculii tigru, care deseori omoara unul dintre pui, in incercarea de a-i atrage atentia femelei.

Pinguinii imperiali

Puii de pinguin imperial se nasc fara pene si trebuie sa infrunte infometarea, clima si temperaturile extreme din Antarctica. Daca supravietuiesc acestor conditii, dupa 45 de zile ei formeaza un mic grup care sa le ofere caldura si protectie. Dupa alte doua luni, pinguinii incep deja sa vaneze.

Hipopotamii

Puii de hipopotam se nasc sub apa, aflandu-se in imposibilitatea de a respira. Folosindu-se de nas, femela ii impinge la suprafata.

Puii trebuie sa isi tina respiratia si sa inoate sub apa pentru a se hrani cu laptele matern. Cel mai mare dusman al hipopotamilor este deshidratarea, ei neavand glande sudoripare. Singurul mecanism de protectie in acest sens consta intr-o secretie groasa, rosiatica, ce contine doi acizi care inhiba dezvoltarea unei bacterii si ii protejeaza de razele solare.

Cameleonii

Puii de cameleon sunt complet singuri, avand in vedere ca femela si masculul parasesc ouale inainte ca acestea sa eclozeze. Puii isi procura hrana, isi gasesc adapost si trebuie sa evite pericolele.

Se pare ca un pui de cameleon se poate concentra asupra a doua obiecte in acelasi timp, iar raza vizuala este de aproape 360 de grade. Cameleonii sunt creaturi pasive, ademenindu-si prada si folosindu-se de limba pentru a o captura.

Broaste testoase de mare

Inainte de eclozare, femela gaseste o plaja, sapa o gaura circulara, depoziteaza aproximativ 200 de oua cu coaja moale, dupa care umple groapa si netezeste nisipul. Dupa ce ies, puii trebuie sa supravietuiasca diversilor pradatori, curentului oceanului, dar si algelor marine. Doar una din 1.000 de broaste testoase de mare ajunge la maturitate.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#pui animale pericole, #animale start dur viata, #pui animale inedit , #specie