Animale albinoase de-a dreptul uimitoare (Galerie foto)

Miercuri, 24 August 2011, ora 12:13
13492 citiri
Animale albinoase de-a dreptul uimitoare (Galerie foto)

Albinismul este o anomalie care face sa lipseasca pigmentul din piele, par si ochi. La animale, are mai multe grade de manifestare, cum e cazul pitonului, care are pete galbene in loc de maronii.

Totusi, animalele care sunt albe, dar nu au ochii rosii nu pot fi considerate albinoase, ci este vorba de o alta afectiune.

Potrivit LiveScience, cangurii pot avea aceasta afectiune, de obicei ei fiind de culoarea caramelului. In schimb, se pot observa (vezi foto) ochii, labele si nasul roz.

Veveritele albe sunt foarte des intalnite in unele zone din Statele Unite, un singur orasel gazduind peste 200 de asemenea rozatoare.

Lipsa pigmentarii irisului la animalele albinoase face ca interiorul ochilor sa se vada, dandu-le un aspect destul de ciudat, ca in cazul acestui pui de caprioara. Aproximativ unul din 30.000 de animale este nascut cu aceasta anomalie.

Aligatorul poate suferi si el de asa ceva, putandu-se chiar arde de la soare daca sta prea mult in bataia razelor, din cauza sensibilitatii crescute a pielii.

Crocodilii cu aceasta boala sunt extrem de rari si au o rata de supravietuire mica, din cauza sensibilitatii extreme. In plus, din cauza culorii, le este mai greu sa se camufleze si sa vaneze.

Sconcsii arata mult mai putin amenintator fara dungile lor bine cunoscute, dar glandele lor urat mirositoare sunt la fel de puternice.

Un delfin albinos a fost observat in iunie 2007 in lacul Laclasieu, langa Texas. Acesta inota alaturi de mama sa, care arata normal. Doi parinti obisnuiti care poarta gena pot avea asemenea pui in 25% dintre cazuri.

Aricii: un singur arici din 10.000 se naste asa, avand obligatoriu ochii rosii. De obicei, acestia reusesc sa se camufleze in ciuda aspectului, pentru ca se tavalesc prin murdarie si se confunda cu mediul inconjurator.

Bufnita este de obicei maronie sau gri, dar exista si cazuri in care acestea sunt albe si au gheare si cioc roz. Sunt si bufnite albe fara sa fie albinoase, dar acestea au si cateva puncte negre pe partea de jos a corpului si ochi aurii, incadrati de o zona cu piele neagra.

Veverita cu falci are in mod normal dungi albe si negre pe corp, dar nu si cea albinoasa, care are un model foarte fin, aproape in totalitate alb.

Iguana seamana cu pitonul albinos, avand piele galben-albicioasa si ochi rozalii. Desi multi cred ca vietuitoarele cu aceasta afectiune sunt oarbe, din cauza pigmentarii ochiului, acesta nu este decat un mit, desi e adevarat ca razele soarelui trec foarte usor prin pupila si, in timp, pot afecta vederea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#animale albinoase, #animale ciudate, #animale albe, #animale salbatice albinoase, #albinism , #specie