Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Animale care pot prezice vremea

Sambata, 05 Martie 2011, ora 11:23
21142 citiri
Animale care pot prezice vremea
Foto: mnn.com

Nu numai meteorologii prevad starea vremii. Exista si animale care anticipeaza fenomenele meteorologice si reactioneaza la schimbarile mediului inconjurator.

Broastele, gargaritele, furnicile sau albinele sunt mai sensibile decat omul la schimbarile de presiune, umiditate sau temperatura, reactia acestora putand anunta anumite schimbari ale vremii.

Spre exemplu, atunci cand broastele oracaie, cand albinele sunt agitate sau cand pasarile zboara foarte aproape de sol e semn ca vremea se inrautateste.

MNN prezinta cateva animale care prevad starea vremii.

Primele pe lista sunt broastele. Despre acesti amfibieni se spune ca atunci cand oracaie foarte puternic va fi vreme urata. Cu cat fac zgomot mai tare, e semn ca o furtuna este posibil sa-si faca simtita prezenta.

In functie de cat de jos zboara pasarile, putem sa ne dam seama cum va fi si vremea. Se spune ca daca pasarile zboara cat mai sus pe cer, nu vor fi probleme din punct de vedere meteorologic. Insa in cazul in care zborul este foarte aproape de sol e semn ca vremea se inrautateste.

Agricultorii sustin ca si vacile pot prognoza starea vremii. Se spune ca atunci cand afara este urat, aceste animale devin agitate, incep sa dea din coada sau sa se intinda pe pasune pentru a-si asigura un loc uscat.

Cand albinele si fluturii dispar din flori, e semn ca vremea se schimba. In momentul in care albinele se retrag ziua in stupi, e de asteptat sa vina ploaia.

Cand oile se aduna in turma, e semn ca vremea va fi urata si ploioasa. Se spune ca vine furtuna atunci cand aceste animale se aduna laolalta.

Una dintre cele mai dragute insecte din jurul nostru, gargarita, ne poate da si ea un indiciu despre starea vremii. Roiul de gargarite anunta ca se asteapta o vreme calda. Daca insa observati ca acestea cauta adapost, atunci sunt semne ca vremea se va raci.

Si furnicile sunt pe lista celor care prevad starea vremii. Sunt posibile precipitatii daca furnicile se retrag in musuroi.

In America, animalul cel mai popular, care este considerat a fi capabil sa prezica vremea, este harciogul. Cel mai celebru harciog este Phil Punxsutawney.

Traditia spune ca daca Phil isi vede umbra atunci cand iese prima data din adapost, iarna se va prelungi cu inca sase saptamani. Daca nu-si zareste umbra, atunci primavara va veni in curand.

Si pisicile pot prezice vremea. Daca o pisicuta stranuta si isi spala urechea cu labuta, atunci sigur ploua. Atunci cand felina sta cu spatele la foc, e semn ca se apropie furtuna, iar cand isi ascute ghearele de piciorul mesei se spune ca vremea se amelioreaza. Totodata, daca pisica doarme cu toate labutele sub ea e semn de vreme capricioasa.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#animalele prevad vremea, #broaste fluturi albine gargarite , #specie