Animale care vin pe lume in cele mai ciudate feluri posibile. Unele par desprinse din filmele de groaza

Duminica, 20 Ianuarie 2019, ora 07:53
15327 citiri
Animale care vin pe lume in cele mai ciudate feluri posibile. Unele par desprinse din filmele de groaza
Foto: Arhiva Pixabay

A naste e unul dintre cele mai dificile, chiar traumatice, lucruri pe care vietuitoarele le fac. Exista insa specii la care acest act se intampla intr-un mod nu doar bizar, ci chiar imposibil de imaginat pentru noi, oamenii.

Unele astfel de momente par desprinse chiar din filmele de groaza, arata Listverse.

Nou-venitele pe lume sunt deja insarcinate. Le insemineaza fratele si apoi isi devoreaza mama

Exista o specie de insecta, Adactylidium, care este pur si simplu devorata de noua generatie, aflata inca in interiorul ei.

Din ouale aflate in interiorul mamei ies pui, care raman insa acolo. Ies din oua 9 femele si un mascul, care se hranesc fiecare cu cate un ou de un milimetru, care le asigura toti nutrientii.

Masculul se va imperechea cu surorile sale, asa ca, la momentul cand vor vedea lumina zilei, acestea vor fi deja gestante. La randul lor, se vor lasa devorate de femelele-pui care au iesit din oua.

Cat despre mascul, acesta nici nu se va mai obosi sa se hraneasca, odata ce si-a indeplinit misiunea. Va muri pur si simplu.

Icre si pesti tinuti in gura. Dar nici asta nu e garantia suprema

Despre pesti se stie ca nu sunt cei mai buni parinti. De obicei, ouale sunt depuse, fertilizate, iar generatia tanara e pe cont propriu. E drept ca unii pesti isi supravegheaza icrele, dar cam atat.

Exista insa si specii care merg mai departe de atat. Acestia isi cara in gura icrele, pana cand din acestea iese noua generatie. Uneori, isi pastreaza si puii in gura, o perioada.

Iar la unele specii, delegat sa faca asta e chiar tatal. Cat timp asteapta ca din icre sa iasa pestii, acesta nici macar nu se hraneste.

La alte specii, mama procedeaza astfel si pot trece chiar 36 de zile fara ca aceasta sa se hraneasca. Cand ies din oua, micii pesti pleaca, dar nu foarte departe. Cand mama simte un pericol, le semnaleaza puilor, care se pot intoarce in siguranta, in gura ei.

Se poate intampla insa ceva foarte ciudat cat timp mama tine in gura propriile icre. Pisica de mare poate ataca femela si isi poate depozita propriile icre in gura pestoaicei. Cum din acestea ies mult mai repede pui, acestia se vor hrani cu icrele femelei.

Oua tinute in stomac

La alte specii, cum sunt broastele, ouale poti fi tinute chiar in stomac. Ouale sunt depuse in mod "traditional" si apoi inghitite de mama. Din 40 de oua depuse, doar 20 supravietuiesc in mediul acid din stomac. E drept ca acestea sunt invelite de un mucus care opreste formarea acidului, ceea ce face ca nici mama sa nu mai poata manca.

Pe masura ce puii cresc, stomacul mamei se extinde, pana la momentul cand plamanii ei cedeaza, ea fiind nevoita sa respire prin piele. Mai dureaza inca 6 saptamani pana ce puii vor fi expulzati.

Din pacate, insa, speciile care isi cresteau astfel puii aproape au disparut in anii 80. Prin clonare se incearca reintroducerea acestora.

Nastere prin pseudo-penisuri

Hienele femele sunt foarte greu de zarit in salbaticie, si asta dintr-un motiv foarte bun: au penisuri lungi de 18 centimetri, asa ca sunt confundate cu masculii. Acest apendice, un pseudo-penis, e, de fapt, un clitoris alungit. In plus, face cam tot ce poate face un penis, putand sa se afle chiar in stare de erectie, dar niciodata nu va elibera sperma.

Pentru a se imperechea, o hiena femela trebuie sa-si retraga penisul, iar masculul va directiona sperma in acest canal.

Insa acest canal este cel folosit si pentru nastere. De aceea, momentul nasterii este unul traumatic pentru hiene. Un pui de 1,8 kilograme trebuie sa treaca printr-un spatiu cu diametrul de 2,5 centimetri.

Pentru femelele aflate la prima nastere, asta inseamna un risc de 60% ca puiul sa fie strivit si sa moara. Daca nu se intampla asta, nasterea se poate dovedi fatala pentru mama.

Citeste si De ce simtim nevoia sa ciupim, strangem de obraji sau chiar sa muscam copilasii sau animalele

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#nastere ciudata animale, #nasteri bizare specii animale, #hiene femele penis, #pesti pui gura, #peste icre gura , #specie