Animale de care ai face bine sa te temi (Galerie foto)

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 20:45
15298 citiri
Animale de care ai face bine sa te temi (Galerie foto)

O serie de vietati mici, aparent inofensive, se pot dovedi adevarate pericole. Exista pasari veninoase, soparle cu coarne, broaste care ataca sau zburatoare care se hranesc cu creierele altor pasari.

Quo prezinta un tablou terifiant in care protagonistii sunt niste fiinte de temut, aparent simpatice si inofensive.

Boxerul marii - Crevetele-calugarita (Odontofatylus scyllarus)

Desi nu masoara mai mult de 18 centimetri, lovitura acestui animal este asemenea unei bate, miscarea facandu-se cu acceleratia unui glont de calibrul 22. In plus, te inteapa cu un spin aflat la nivelul picioarelor. Exista o versiune a acestei specii numita "burghiul", care perforeaza pielea inamicului.

Odontofatylus scyllarus nu este nici crevete si nici calugarita, ci un crustaceu pradator si singuratic.

Traieste in apele tropicale si subtropicale si mai mult de jumatate din membrii acestei specii se gasesc in Oceanul Pacific. Apartine familiei stomatopodelor si iese in evidenta prin coloritul sau, cu nuante de rosu si turcoaz stralucitor, iar picioarele sunt rosii, la fel ca ochii.

Pasarea veninoasa (Pitohoui dichrous)

Penele si pielea acestei pasari cantatoare din Noua Guinee sunt impregnate de o neurotoxina numita homobatracotoxina, care le cauzeaza o durere puternica celor care o ating. Se pare ca veninul pasarii provine de la anumiti gandaci pe care ii consuma.

Moartea lenta - melcul cu corn (Conus Geographus)

Melcul cu corn este una dintre speciile cele mai veninoase si periculoase din lume. Acest animal dispune de un complex de neurotoxine foarte puternice, care mai intai paralizeaza si apoi omoara.

Un numar de 30 de persoane au murit in ultimii ani in urma intalnirii cu acest animal. Nu exista antidot impotriva otravii sale si, daca te ataca, riscul de deces e de 30%. Prima moarte in urma muscaturii melcului cu corn a fost inregistrata in insulele Seychelles.

Arma sa este o trompa, mai lunga decat propria sa cochilie, care il ajuta sa injecteze veninul in pesti, dupa ce ii paralizeaza cu un lichid care se dizolva in apa.

Lipitoarea seducatoare - paianjenul vampir (Evarcha culicivora)

Acest mic paianjen agitat care traieste in Kenya este cunoscut ca paianjenul vampir din cauza dependentei sale de sange, pe care il foloseste atat ca aliment, cat si ca modalitate de a-si imbunatati viata sexuala: cu cat este mai mare cantitatea de sange pe care o inghite, cu atat este mai atractiv pentru sexul opus.

Pentru a obtine aceasta delicatesa, paianjenul de cinci milimetri lungime inghite femele tantar care sunt purtatoare de sange provenit de la mamifere, acestea fiind detectate prin miros.

Broasca pui de lup - broasca de Camerun (Trichobatrachus robustus)

Aceasta broasca are doua lucruri in comun cu lupul: parul si ferocitatea de care da dovada atunci cand se simte amenintata. Ceea ce la prima vedere pare par este de fapt o parte a pielii, cu aspect zdrentuit, aflata in partile laterale ale corpului masculilor in perioada de reproducere.

In ceea ce priveste ferocitatea, aceasta rezida in extremitatile sale, unde oasele se rup pentru a iesi prin piele sub forma de ghimpi.

Lacrimi macabre - soparla cu coarne (Phrynosoma cornutum)

Are o lungime de pana la 13 centimetri si un corp scurt si gros, cu numeroase creste la nivelul capului. Atunci cand se simte amenintata, soparla cu coarne isi produce singura o hemoragie. Sangele pe care il elimina provine de la niste furnici veninoase care fac parte din dieta sa obisnuita.

Frumosul canibal - soarecele care urca pe munti (Onychomus leucogater)

Fiinta nocturna cu corp robust, poate fi intalnita intre Canada si nordul Mexicului furand din vizuinele cainilor de preerie si ale sobolanilor cangur. Tipatul sau se aseamana celui emis de lup. In plus, musca precum un tigru si 90% din hrana sa este pe baza de carne animala.

Se hraneste cu tarantule, scorpioni (la a caror muscatura este imun) si alte rozatoare. Este una dintre cele mai importante rozatoare carnivore din lume. Acest rozator urla noaptea, ca si lupii.

Devoratorul de creiere - pitigoiul (Parus mayor)

Cu aceeasi aparenta inofensiva a pitigoiului obisnuit, versiunea sa zombi ciuguleste creierul altor animale pana cand le ucide. Acest obicei al pitigoiului a fost descoperit de o echipa a Institutului de Ornitologie Max Planck din Germania.

Potrivit unui studiu publicat in 2010, cand nu gaseste alimente de origine vegetala bogate in grasimi, pitigoiul cauta alte surse de hrana. Iar creierele animalelor sunt bogate in grasimi. Printre victimele acestora se afla caneparii sau liliecii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#animale periculoase, #cele mai periculoase animale, #animale care ucid, #animale veninoase, #comportament bizar animale , #specie