Cei mai periculosi si otravitori paianjeni din lume (Video)

Sambata, 08 Martie 2014, ora 09:31
54532 citiri
Cei mai periculosi si otravitori paianjeni din lume (Video)

Chiar daca se ascund in cele mai indepartate unghere pentru a evita conflictele, unii paianjeni pot fi periculosi pentru oameni.

In Statele Unite exista 3.000 de specii de paianjeni, dintre care 60 sunt considerate periculoase pentru oameni, potrivit The Epoch Times.

Va prezentam sapte dintre cei mai periculosi paianjeni din intreaga lume.

Paianjenul cu spatele rosu - Latrodectus hasselti

Aceasta specie de paianjen s-a raspandit ca urmare a exporturilor din Australia si Noua Zeelanda. A fost reperata din Asia de sud-est pana in Japonia. Dimensiunile acestui paianjen sunt de un centimetru pentru femele si 3-4 milimetri pentru masculi.

Aproximativ 250 de persoane primesc ser antivenin pentru muscaturile lor in fiecare an. Cazurile grave sunt destul de rare si pot induce simptome de marire a ritmului cardiac, dureri de cap, varsaturi si insomnie.

Paianjenul de la Sydney - Altrax robustus

Se intalneste pe o raza de 160 de kilometri in jurul orasul Sydney din Australia. Alte rude ale acestuia se gasesc pe intregul continent australian. Dimensiunile ajung la 3,5 centimetri (femele) si 2,5 centimetri (masculi).

Paianjenul a cauzat mai mult de 13 decese, inainde de 1981, cand s-a creat un ser antivenin.

Paianjenul de nisip - Sicarius hahni

Poate fi intalnit in Africa de Sud si poate avea un corp de 1,5 centimetri, iar impreuna cu picioarele poate ajunge la 5 centimetri. Acest paianjen este unic datorita capacitatii sale de a se camufla. Se ingroapa in nisip.

Musca rar oamenii, dar veninul sau este foarte puternic si este capabil sa omoare un iepure in cateva ore. Nu s-au inregistrat victime omenesti provocate de muscatura acestui paianjen.

Vaduva maro - Latrodectus geometricus

Paianjenul se gaseste in sudul Statelor Unite si poate atinge patru centimetri (femele) si 1,25 centimetri (masculi).

Vaduva maro are un venin de doua ori mai puternic decat cealalta specie de paianjen denumita "Vaduva neagra".

Paianjenul pustnic maro - Loxosceles reclusa

Apare in sudul si centrul Statelor Unite si ajunge la 2,5 centimetri (femele) si 2 centimetri (masculi). Aproximativ o data la cinci ani se produce un caz potential letal, cauzat de muscatura acestui paianjen.

Veninul sau contine o proteina unica neobisnuita care cauzeaza leziuni de culoare inchisa si inflamatie. Sistemul imunitar impiedica fluxul de sange in zona, astfel ca toxina nu se transmite prin vasele de sange.

In cazuri rare, daca este muscata, victima poate intra in coma sau poate suferi de insuficienta renala si convulsii.

Vaduva neagra

Cel mai des "Vaduva neagra" este intalnita in sudul Statelor Unite, dar si in cea mai mare parte a emisferei vestice. Dimensiunile ating 4 centimetri (femele) si 1,25 centimetri (masculi).

Otrava acestui paianjen este de 15 ori mai puternica decat a unui sarpe cu clopotei. Durerea se raspandeste rapid in corp, aparand frisoane, greata, probleme de respiratie, delir si paralizie partiala.

Aproximativ 5% dintre atacurile vaduvei negre sunt fatale. In anul 2010, au fost raportate 2.168 cazuri in Statele Unite, dintre care 892 de persoane au fost tratate in unitati spitalicesti.

Paianjenul calator brazilian - Phoneutria

Se gaseste in Brazilia, dar unele specii se intalnesc peste tot in America Latina. Dimensiunile acestui paianjen pot atinge chiar si 17 centimetri (inclusiv picioarele).

Guinness World Records a numit paianjenul calator brazilian drept cel mai otravitor din lume. El ataca cu inversunare, muscand de mai multe ori.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...