Cum faceau sex dinozaurii si alte detalii interesante (Video)

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 16:42
12462 citiri
Cum faceau sex dinozaurii si alte detalii interesante (Video)
Foto: Science Photo Library

Daca v-ati intrebat vreodata cum faceau dinozaurii sex, paleontologii au efectuat o serie de cercetari si au venit cu raspunsuri pentru cei care sunt curiosi sa le afle. Astfel, se pare ca uriasele reptile se imperecheau intr-un mod asemanator cainilor de azi.

Oamenii de stiinta au reusit sa determine, cel putin in teorie, cum se derula ritualul de imperechere al creaturilor cu o greutate de 30 de tone si mai mari decat un bloc de patru etaje, relateaza MedicalDaily.

"Toti dinozaurii foloseau aceeasi pozitie de baza pentru a se imperechea", a declarat Beverly Halstead, un cercetator britanic. Declaratia sa a fost facuta in anul 1988, cu trei ani inainte de moartea sa, fiind publicata in revista de stiinta "Omni".

"Aflat in spatele femelei, masculul isi punea membrele pe umerii ei, ridica un membru posterior de-a lungul spatelui ei si rasucea coada sub coada ei", a explicat omul de stiinta.

Prin ilustratiile stiintifice s-a incercat de asemenea sa se recreeze ritualurile bestiilor preistorice. Asemenea pasarilor din ziua de azi si reptilelor, expertii sunt de parere ca dinozaurii aveau cloaca - un singur organ care era folosit pentru urinare, defecare si reproducere.

Paleontologii cred ca dinozaurii s-ar fi reprodus prin ceea ce se numeste "sarut cloacal", sau presandu-si cele doua organe unul de celalalt. In plus, asemanator unor pasari si crocodililor, care au organe similare penisurilor, dinozaurii masculi ar fi putut detine ceva asemanator.

Iar unii experti sunt de parere ca lungimea unui penis de tiranozaur era de circa 4 (patru) metri.

Un alt om de stiinta este de parere ca singurele pozitii de imperechere pe care le-ar fi putut folosi dinozaurii erau cu masculul in spatele femelei sau deasupra ei.

Alti experti sunt de pareri diferite, ei explicand ca dinozaurii s-ar fi imperecheat in apa, deoarece erau atat de mari incat s-ar fi rasturnat daca activitatea era dusa la bun sfarsit in alt mediu, cum ar fi pe pamant, forta apei sustinandu-le greutatea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#imperechere dinozauri, #cum faceau dizonaurii sex, #organ sexual dinozauri , #specie