Imagini rare: O armata de rechini, ce-si ataca prada (Video)

Joi, 15 Martie 2012, ora 08:24
8585 citiri
Imagini rare: O armata de rechini, ce-si ataca prada (Video)
Foto: Discovery

O "armata" de rechini a fost surpinsa de camerele de filmat in apropierea unei plaje din Australia, cand dadea iama intr-un banc de pesti.

Cercetatorii au fost incantati de spectacolul rar oferit de rechini, insa autoritatile au inchis plaja pentru a asigura securitatea locuitorilor si turistilor din zona.

Plaja Yancheep din Australia a fost recent inchisa, atunci cand un grup de aproximativ 50 de rechini, unii de peste 2,3 metri, isi ataca prada, la mai putin de 800 de metri departare de tarm, informeaza Discovery News.

Plaja a fost inchisa la ora locala 9:40 AM, dupa ce pilotii echipelor de salvare Westpac Life, aflati in elicopter, au vazut rechinii, care au dat iama intr-un banc de pesti.

Departamentul de cercetare din domeniul pescuitului rechinilor, prin vocea omului de stiinta Rory McAuley, a comunicat faptul ca evenimentul a fost un fenomen natural, dar ca acesta s-a petrecut neobisnuit de aproape de mal.

Cercetatorii au specificat faptul ca rechinii observati sunt din trei specii: rechinii de recif, rechinii Carcharhinus brevipinna si cei aramii.

"Este destul de neobisnuit sa-i vezi hranindu-se atat de aproape de tarm. Aceasta demonstreaza ca avem intr-adevar un ecosistem marin sanatos si suntem foarte norocosi sa vedem aceste lucruri atat de aproape de un oras mare", a spus McAuley.

"Este spectaculos. Nu este ceva ce am mai vazut. Am auzit de asemenea evenimente similare, dar cea mai mare parte dintre acestea se desfasoara in afara zonelor metropolitane.

Este o desfatare (sa privesti asa ceva - n.red.). Un eveniment de care ar trebui sa fim foarte mandri", a declarat McAuley.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#armata rechini Australia video, #imagini rare atac rechini, #atac rechini Australia video , #specie