Cand se va sfarsi timpul

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 14:49
6366 citiri
Cand se va sfarsi timpul

Timpul nu este infinit. Cel putin asa afirma cercetatorii. Potrivit acestora, timpul se va sfarsi peste aproximativ 3,7 miliarde de ani.

Aceasta este o noua teorie lansata de un grup de fizicieni care afirma ca exista 50% sanse ca timpul sa ia sfarsit peste 3,7 milaiarde de ani, potrivit revistei Popular Science.

Daca legile fizicii, asa cum le intelegem noi, sunt corecte, atunci timpul se va sfarsi la un moment dat. Cand acest lucru se va intampla, atat Soarele cat si Pamantul vor continua sa existe.

Inca de la Big Bang, fenomenul primordial de acum 13 miliarde de ani, Universul se largeste in continuare, chiar si in zilele noastre.

Dar, daca el se extinde la infinit, atunci orice eveninent care nu este de conceput ca ar putea sa apara, va avea loc. Intr-un Univers infinit, cel mai improbabil eveniment va avea loc de un numar infinit de ori.

Legile fizicii se vor confirma in momentul, atat de indepartat, al sfarsitului timpului. Grupul de oameni de stiinta de la UC Berkley, condus de Raphael Busso, a stabilit ca legile fizicii moderne vor fi confirmate de sfarsitul timpului.

Cum s-a format primul Univers?

Inainte de a se sfarsi timpul, afirma acestia, viata va lua si ea sfarsit. La fel se va intampla cu Universul si cu tot ceea ce exista. Faptul ca Pamantul si Soarele vor mai exista atunci, pune aceasta noua teorie intr-o perspectiva Biblica a eshatologiei.

Asadar, sa traim fiacare clipa ca si cum ar fi ultima, caci timpul nu e infinit pentru noi. Peste 3,7 miliarde de ani se va termina si el.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...
Comentarii