Ziare.com

Descoperirea care poate schimba istoria universului

Luni, 20 August 2012, ora 20:46

   

Descoperirea care poate schimba istoria universului
Cercetatorii australieni au facut o descoperire care poate schimba teoria despre istoria universului si darama ipoteza Big Bang, cea acceptata ca geneza a tot ce exista.

Un articol publicat recent intr-o revista de fizica din SUA arata ca este posibil ca in spatiu sa fie vizibile anumite "crapaturi" care sa sustina "teoria grafurilor cuantice", scrie news.com.au. Aceasta este considerata in prezent "sfantul gral" al fizicii, fara a fi dovedita de experimente.

Big Bang-ul trebuie rescris?

Specialistii de la Universitatea din Melbourne si RMIT sustin ca ar trebui sa ne gandim la inceputul universului ca la racirea apei in gheata, si nu in felul traditional care implica Big Bang-ul.

"Ganditi-va la universul initial ca fiind un lichid", spune fizicianul James Quach. Apoi, cu cat se raceste mai mult, universul "se cristalizeaza". Analogia cu apa este folosita deoarece apa nu are forma. Acesta afirma ca, la inceput, nu exista spatiu deoarece nu exista o forma.

Cercetarile specialistilor fac parte dintr-un curent de gandire care a aparut recent. Conform acestuia, spatiul este alcatuit din unitati indivizibile ca atomii, care pot fi comparati cu pixelii ce alcatuiesc imaginea de pe un monitor.

Din acest punct de vedere, teoria Big Bang trebuie rescrisa. Pentru a face acest lucru, noua teorie propusa trebuie dovedita prin experimente. Specialistii spun ca Big Bang-ul nu este posibil din punct de vedere fizic si matematic. Daca aceste "crapaturi" din grafurile cuantice exista, atunci ele pot distorsiona sau reflecta lumina. Fenomenul ar trebui sa fie vizibil cu ajutorul telescoapelor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Esential-DUMNEZEU CREATORUL Universului

In ce priveste titlul articolului "Descoperirea care poate schimba istoria universului"acesta este cam a 99"descoperire" numai pe anul acesta pana astazi,dar pana la sfarsitul anului mai apar,fara numar,fara numar, ia de la Nasu mare.
Daca as face un bilant al acestor ""descoperiri""ar rezulta nu numai ca se exclud unele pe altele,dar ar rezulta ca nici Universul si nici noi,nu ar trebui sa existam.
Un lucru este cert;Universul este o CREATIE si are un CREATOR adica DUMNEZEU=INTELIGENTA ABSOLUTA,restul pareri si datul cu presupusul.

 

Eu astept sa vad ce intelege lake din asta

si ce-o sa hahahaha

 

Sapă, sapă...pană cand vei da de apă!

Cum isi bate joc Dumnezeu de voi, vă lasă să vă bălăciti in ideile voastre năstrusnice. Cercetătorii trebuie să mănance si ei o paine si inventează tot felul de solutii care se evaporează inainte de vreme.
Problemele cu creatia, cu universul sunt grele bre...nu intelegeti...depăseste conditia si mintea umană.

@popelo13 blasfemie

Mai popelo, ai grija cu afirmatiile dace esti asa de credincios pre cum pretinzi. Din cite stiu eu din invatatura crestina Dumnezeu e puternic si bun si drept inacelasi timp deci cum se impaca asta cu "Isi bate joc de voi"? Eu unul cred ca esti depasit de subiect si iti recomand sa te lasi de scris si sa te apuci de citit.

Desteapte-te romane!

dar tot Dumnezeu spune de uni oameni

ca sau crezut intelepti si au inebunit(asa zis evolutionisti,crcetatori)numai faptul ca sa crezi ca nu exzista inteligenta in creatie, dar noi sintem aici si vedem si miliardele de stele si sa mai credem ca au aparut toate din nimic trebuie sa ai credinta nu gluma.Mereu spun ca sa crezi in evolutie fie cosmica fie organica este tot religie dar iti trebuie mai mare credinta decit sa crezi ca Dumenzeu a creat tot ce vedem, inclusiv ochii ca sa putem vedea.

Despre cunoastere!

Cunoasterea umană singură nu poate transfigura omul, ea lasă omul in orizontul dependentei. Rolul mintii umane nu mai este cel de a căuta răspunsuri la o cale spirituală care s-a identificat cu Hristos: "Eu sunt Calea, Adevărul si Viata". Răspunsurile, in acest caz, sunt date, calea este inaugurată, incepută cu o certitudine care s-a dezvăluit odată cu venirea lui Hristos in trup omenesc. Ratiunea are nevoie doar de a fundamenta actiunile omului, de a le mobiliza. Fiindcă această Cale, mai inainte de toate, dincolo de altă definitie, este suferintă: "Dacă esti iubitor de invătătură, fă-te iubitor de osteneală. Căci simpla cunostintă ingamfă pe om". De fapt s-ar putea spune că intrebarea filosofilor se metamorfozează, se preschimbă in rugăciune. Intrebarea este rugăciunea iar răspunsul este Prezenta (sau mai bine zis Atotprezenta, dacă ar fi să considerăm unul dintre atributele lui Dumnezeu).

 

o, Doamne....

.

Pur si simplu!

M-am uitat la tine si nu era nimeni acasă.

mai nenica, daca Adam si Eva au papat marul

poate acum au trecut de stagiul de oligofreni supremi (ca se presupune ca nu cunosteau binele de rau) si au suficienta inteligenta sa inteleaga unele mecanisme dupa care functioneaza universul, indiferent cum a fost el creat, ce zici?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor