Einstein poate sta relaxat - E inca este egala cu mc2

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 20:26
5464 citiri
Einstein poate sta relaxat - E inca este egala cu mc2

Renumitul fizician Frank Close indeamna la precautie inainte de a se renunta la teoria relativitatii a lui Albert Einstein si a postula posibilitatea calatoriei in timp.

Vestea conform careia neutrinii din experimentul Opera de la CERN se deplaseaza cu o viteza superioara vitezei luminii in vid a facut deja inconjurul lumii, generand opinii pro si contra din partea fizicienilor, scrie The Guardian.

Frank Close este un reputat profesor de fizica teoretica la Universitatea Oxford si Exeter College, fiind autorul a numeroase studii in domeniu, inclusiv pe tema neutrinilor.

Conform declaratiilor sale, toata aceasta tevatura in jurul descoperiii cercetatorilor de la CERN este doar un simplu zvon. Teoreticianul britanic contempla noua descoperire, gandindu-se ca lucrarea sa "Neutrinul" a fost depasita, deceland asupra necesitatii rescrieii ei.

In caz ca noua descoperire este valida, manualele de fizica si stiinta fundamentala s-ar prabusi, necesitand rescrierea teoriilor care guverneaza si existenta universului.

Cea mai mare constructie teoretica a mintii umane, teoria relativitatii a lui Einstein, a revolutionat gandirea stiintifica la inceputul secolului XX.

Totusi, particulele care pot calatori mai repede decat lumina, capabile sa transporte informatii, ar modifica toata fizica.

Conform teoriei lui Einstein, viteza luminii in vid este limita de viteza a proceselor fizice, in spatiile inertiale. Savantul este sceptic referitor la faptul ca cercetatorii din cadrul proiectului Opera au rasturnat aceasta paradigma, care dainuie de mai bine de 100 de ani.

Timpul scurs a fost totusi determinat cu un anumit grad de incertitudine, sustine specialistul englez, concluzionand ca si precizia de masurare a distantei de aproximativ 730 de kilometri, prin metode geodezice, are o anumita eroare de masura.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#einstein teoria relativitatii, #Einstein viteza luminii, #CERN neutrini , #stiinta tehnica
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Einstein nu poate sta relaxat până nu aprobă Iulian Leca E=mc2!Clar?
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
La Dumnezeu (, sau nu) în Univers nu există limite, nici legi fără