Ziare.com

Exista sau nu Dumnezeu? Care sunt dovezile stiintei

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 17:08

   

Exista sau nu Dumnezeu? Care sunt dovezile stiintei
Oamenii de stiinta se implica si in lamurirea eternei enigme referitoare la existenta lui Dumnezeu. Acum, raspunsul venit din partea fizicii cuantice arata ca Dumnezeu exista, el fiind cel care a creat universul.

Teoria fizicii cuantice a fost construita in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. In acest domeniu al stiintei s-au facut descoperiri remarcabile in legatura cu lumea in care traim, scrie inquisitor.com.

In urma a numeroase teste intreprinse, specialistii au ajuns la concluzia ca legile fizicii si ale dinamicii cuantice reprezinta baza unor dovezi formidabile ale existentei lui Dumnezeu si ale crearii universului de catre el.

Teoria cuantica a aratat ca intregul univers exista doar pe baza observatiei facute de oameni. Totul, inclusiv particulele si undele prezente in univers, raman nedefinite pana cand sunt observate de catre cineva.

Acest lucru inseamna ca lumea exista, pana intr-un anumit moment, intr-o "super-stare" pentru ca toate rezultatele sunt posibile pana cand cineva le observa. Astfel, dupa observatie, acestea sunt definite ulterior de o singura stare.

Dumnezeu a "observat" totul

In privinta fenomenului Big Bang, situatia este similara. Pana la venirea cuiva care sa observe universul, el a continuat sa se dezvolte timp de miliarde de ani. In cadrul unei teorii (Participatory Anthropic Principle-Principiul Antropic Participativ), oamenii de stiinta au demonstrat existenta lui Dumnezeu.

El ar fi fost cel care a observat universul si tot ceea ce tine de el, sustin specialistii in domeniu. Urmarea a fost cauzarea existentei universului. Asadar, observarea inseamna, in acest caz, procesul Creatiei.

Oamenii de stiinta mai spun ca Dumnezeu nu controleaza totul, nici trecutul, nici viitorul. Ei sustin ca noi toti avem liberul arbitru, acesta fiind asigurat de faptul ca Dumnezeu nu controleaza cu intelepciunea sa intregul univers.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da exista DUMNEZEU !

De fapt stiinta si oamenii de stiinta il cauta in maniera lor proprie pe DUMNEZEU.Insa niciodata nu il vor descoperi nici cu telescopul si nici cu microscopul.De altfel articolul scris la un nivel foarte scazut nu poate face obiectul unui studiu cat de cat elevat.Autorul spune ceva de DUMNEZEU,mai spune ceva de fizica cuantica insa fara a face conexiuni intre ele.Trebuie sa aratam ca,plecandu-se de la teoria relativitatii generalizate a lui Einstein si a fizicii cuantice, in secolul XX s-au dezvoltat mai multe teorii cosmologice. O prima teorie cosmologica este aceea a teoriei relativitatii cinematice, dezvoltata intre anii 1932 si 1950 principalul autor fiind Milne si lui i se datoreaza expresia de "principiu cosmologic",insa meritul lui deosebit este ca nu poate separa cosmologia de teologie.Acesta declara "Chiar daca am avut perioadele mele de agnosticism, mi-am revenit intotdeauna. Cred cu cea mai mare fervoare ca Universul a fost creat de un DUMNEZEU atotputernic…Cercetatorul care lasa la o parte pe DUMNEZEU, adica ratiunea de a fi a Universului, este lamentabil *** in examinarea problemelor cosmologice".

 

Practic, n-ai spus nimic.

"El ar fi fost cel care a observat universul si tot ceea ce tine de el, sustin specialistii in domeniu. Urmarea a fost cauzarea existentei universului. Asadar, observarea inseamna, in acest caz, procesul Creatiei."
Explica cu vorbele matale ca sa vedem daca ai inteles cum e cu observarea si Creatia:-)

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor