Noi descoperiri privind inversarea polilor magnetici ai Pamantului

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 23:30
10064 citiri
Noi descoperiri privind inversarea polilor magnetici ai Pamantului
Foto: Sott

Cercetarile oamenilor de stiinta germani au aratat ca inversarea polilor magnetici ai Pamantului se produce intr-o perioada mai scurta, ultima data avand o durata de doar 440 de ani. In prezent, fenomenul schimbarii polaritatii campului magnetic a inceput de 250 de ani.

Specialistii considera, de asemenea, ca nu este o coincidenta inversarea campului magnetic al Pamantului si producerea unei super eruptii vulcanice, care au avut loc in aceeasi perioada, potrivit Sott.

Cea mai mare eruptie vulcanica din emisfera nordica din ultimii 100.000 de ani s-a petrecut la Campi Flegrei, in apropiere de Napoli, cand roca si cenusa s-au imprastiat peste intreaga suprafata din estul Marii Mediterane si pana in centrul Rusiei.

Astazi, Campi Flegrei este un crater cu diametrul de peste 12 kilometri de la marginea orasului Napoli din Italia. La Campi Flegrei a avut loc ultima eruptie majora, cu aproximativ 12.000 de ani in urma, odata cu modificarea polaritatii campului magnetic al Terrei.

"Ceea ce este remarcabil este viteza de inversare a campului magnetic. Schimbarea polaritatii, cu liniile de camp indreptate in directia opusa, s-a produs intr-o perioada de doar 440 de ani.

Nivelul campului magnetic de atunci a fost egal cu un sfert din valoarea de astazi. Schimbarile de polaritate actuale au inceput acum 250 de ani, ceea ce inseamna ca raportand aceasta perioada la timpul geologic, ea constituie o perioada relativ scurta", a spus dr. Norbert Nowaczyk din cadrul Centrului german de cercetari stiintifice si geologice din Potsdam.

"Pamantul si-a pierdut in aceasta perioada aproape complet scutul de protectie impotriva razelor cosmice", a explicat Nowaczyk.

O alta concluzie a oamenilor de stiinta evidentiaza legatura dintre fenomenul inversarii polilor magnetici ai Pamantului, super eruptiile vulcanice si schimbarile climatice.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Când merg românii la vot să-și aleagă primarii, europarlamentarii și președintele țării. ”Vor fi întrebări de ce se decalează”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că alegerile prezidenţiale vor avea loc în septembrie, iar cele parlamentare pe 8 decembrie. „Acum se va vorbi de calendarul electoral. Am făcut ce e...
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
#inversarea polilor magnetici pamant, #fenomenul inversarii campului magnetic, #schimbarea polaritatii campului magnetic , #stiinta tehnica